SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE: Beograd dobija više od 100 novih komunalnih policajaca
Foto: Dragana Udovičić

odluke sa sednice

SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE: Beograd dobija više od 100 novih komunalnih policajaca

Beograd -

U Beogradu je 2018. godine bilo 270 komunalnih milicionera, a sada ih ima 392, izjavio je danas načelnik Komunalne milicije Beograda Ivan Divac najavljujući da će u narednih šest meseci biti primljeno više od 100 komunalnih milicionera.

- Spremno dočekujemo izazove koji su pred nama - rekao je Divac na sednici Skupštine grada Beograda.

Odbornici su danas usvojili odluku kojom se reguliše način korišćenja aparata za merenje buke koji su već nabavljeni i koje će komunalni milicioneri koristiti tokom kontrole buke.

- Nove uređaje za merenje buke smo nabavili, komunalni milicioneri koji će se baviti merenjem buke prošli su obuku i spremni čekamo stupanje na snagu ove odluke - rekao je Divac.

Gradski odbornici su usvojili i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Plan rada Sekretarijata za poslove komunalne milicije za 2022. godinu, kao i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Strateški plan Sekretarijata za poslove komunalne milicije za period od 2022. do 2025. godine.

S tim u vezi, Divac je rekao da Komunalna milicija stavlja akcenat na otvaranje novih ispostava i da su otvorene ispostave u Obrenovcu i Mladenovcu, kao i da su primljeni novi komunalni milicioneri.

Između ostalog, najavio je da će u martu stići čamac, kao deo razvoja Komunalne milicije.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track