02:08

Novi zakon o buci stupa na snagu: Komunalci će imati pravo strogo da kazne svakog ko ga ne poštuje

bez milosti

OD SUTRA STUPA NOVI ZAKON NA SNAGU! Komunalci će imati pravo da vam DEBELO NAPLATE ukoliko ga prekršite: Važi samo za OVU GRUPU!

Beograd -

Komunalna policija od sutra počinje da sprovodi Zakon o buci. Dozvoljena buka je 65 decibela, a zahvaljujući novom aparatu moći će da izmere buku i da oduzmu aparat i izreknu kaznu.

Kontrola buke odnosi se na ugostiteljske objekte, dok buka u stanu podleže drugačijim pravilima.

Ranko Sekularac
foto: Kurir televizija

- Odluka stupoa sutra na snagu. Ono što je posebno, komunalna milicija će prva i jedina u službi koja je ikada merila buku na licu mesta neposredno nakon prijave. Uređaj je sertifikovan i akreditovan i pre svega sofisticiran i precizan. Komunalni miliconer će na licu mesta moći da izmere onu buku koja je realna - ističe pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac za Kurir televiziju.

On je apelovao na sve da se pravovremeno obezbede zvučnom izloacijom svojih objekata.

Ranko Sekularac
foto: Kurir televizija

- Uređaj meri celokupnu buku, a ja bih apelovao na sve da se u narednom periodu upodobe sa zvučnom izolacijom svojih objekata. Ovo važi isključivo za ugostitetljske objekte - ističe Ranko Šekularac, pomoćnik načelnika Komunalne milicije Beograd.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track