JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO U OPŠTINI STARI GRAD
Foto: Instagram/opstinastarigrad

JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO U OPŠTINI STARI GRAD

Beograd -

U Gradskoj opštini Stari grad danas je otvorena nova šalter sala - jedinstveno upravno mesto. Događaju su prisustvovali predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić i direktor RJ Beograd centar Pošta Srbije Darko Ognjenovića.

“Danas je počelo sa radom jedinstveno upravno mesto u opštini Stari grad i veliko nam je zadovoljstvo što smo jedna od desetak opština u Srbiji koja je u okviru pilot projekta Ministarstva državne i lokalne samouprave dobila sredstva da uredi šalter salu. Mi smo se potrudili da organizujemo ovu našu šalter salu tako da građani mogu brzo i jednostavno da završavaju svoje administrativne poslove” izjavio je Marjanović.

Glavna novina kada je u pitanju šalter sala jeste šalter namenjen preduzetnicima, a koji je organizovan u okviru saradnje opštine Stari grad i Privredne komore Srbije. “Preduzetnici i privrednici, sada će imati priliku da dobiju važne informacije o tome kako da dobiju određene grantove, kako da dobiju određenu podršku Privredne komore Srbije i sve bitne informacije neophodne za poslovanje” dodao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović. Pored ovog šaltera, građani Starog grada u zgradi svoje opštine, u šalter sali, sada imaju i ispostavu šaltera pošte, koja im omogućava da sve takse plate odmah.

Pored izdavanja izvoda iz matične knjige rođenih, rešenja o prijemu u državljanstvo, građani imaju priliku da se na licu mesta informišu o statusu svog predmeta, ali i da zakažu sastanak u katastru. Građanima je dostupan i šalter gde se mogu prijaviti za eGrađanina, a to im pruža mogućnost da u svakom trenutku, preko aplikacije na mobilnom telefonu obave sve procedure dostupne na portalu eUprave.

Opština Stari Grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track