Demontoran pontonski most na Lidu

Demontoran pontonski most na Lidu

Beograd -
Na dvomesečnom održavanju pontonskog mosta svakodnevno je bilo angažovano 17 pripadnika 1. pontonirskog bataljona koji su se brinuli kako za sigurnost mosta, tako i njegovih korisnika

BEOGRAD – Pripadnici 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile u nedelju su završili rasklapanje pontonskog mosta, sa kojim su 63 dana tokom letnje sezone bili povezani kej u Zemunu i Veliko ratno ostrvo.Plovnih 36 članaka i dva krajnja članka su rasklopljeni, složeni, na dva plovna dela koja su uz pomoć četiri rečna remorkera transportovani u ponedeljak rano ujutro na put dužine 107 kilometara rekom Savom od Ratnog ostrva do kasarne „Mačvanski partizanski odred“ u Šapcu.

Zbog sigurnosti plovidbe, po padu mraka transport će zanoćiti, pa se njegovo pristizanje na odredište u Šapcu očekuje nakon gotovo 36 časova plovidbe, sutra oko 18,00 časova, gde će biti izvršeno potpuno rasklapanje plovnih članaka, njihovo izvlačenje iz vode, i prevoženje u kasarnu.

Mostno mesto prelaska dužine 362 metra uspostavljeno je 30. juna ove godine na osnovu Ugovora o pružanju inžinjerijskih usluga između opštine Zemun i Vojske Srbije.

Na dvomesečnom održavanju pontonskog mosta svakodnevno je bilo angažovano 17 pripadnika 1. pontonirskog bataljona koji su se brinuli kako za sigurnost mosta, tako i njegovih korisnika, objavljeno je na sajtu Ministarsva odbrane Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track