FESTIVAL EVROPE NA KALEMEGDANU SUTRA U 12.00 ČASOVA
Foto: Shutterstock

Proslava Dana Evrope u Beogradu

FESTIVAL EVROPE NA KALEMEGDANU SUTRA U 12.00 ČASOVA

Beograd -

Nakon obeležavanja Dana Evrope u Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 9. maja, Festival Evrope se seli u Beograd, na Kalemegdan, u subotu 14. maja. Delegacija EU u Srbiji, zajedno sa državama članicama EU, Ministarstvom za evropske integracije, gradom Beogradom i Evropskim pokretom dočekivaće posetioce od 12.00 do 15.00 časova na štandovima, koji se nalaze na glavnom šetalištu okrenutom prema Savi.

Pozivaju se mediji da se pridruže otvaranju Festivala Evrope u 12.00 časova. Manifestaciju će moderirati voditelj Slavko Beleslin koji će u okviru otvaranja obići štandove i razgovarati sa:

  • ambasadorom Evropske unije u Srbiji, Nj.E. Emanueleom Žiofreom
  • ministarkom za evropske integracije Republike Srbije, Jadrankom Joksimović
  • zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem

koji će biti za štandovima.

Posetioci će moći da uživaju u umetničkim delima kiparskog umetnika Konstantinosa Kristua, da se zabave sa decom u dečijem kutku, da učestvuju u nagradnom EU kvizu i slušaju divan muzički program violinistkinje Branislave Jovanov, fado pevačice Tamare Jokić i kvarteta Intermeco.

Posetioci će moći da posete i štand Evropske unije, kao i štandove 16 država članica EU*, štand Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i štand Evropskog pokreta u Srbiji. Festival Evrope odražava moto Evropske unije Ujedinjeni u različitosti i sastavni deo je kampanje "Bolji smo zajedno".

Vidimo se na Kalemgdanu!

*Francuske, Češke republike, Slovačke, Švedske, Mađarske, Poljske, Kipra, Grčke, Italije, Bugarske, Austrije, Finske, Hrvatske, Nemačke, Portugala, Slovenije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track