EVO, DONEO SAM VAM NEKE KNJIGE NA POKLON, VESIĆ U BIBLIOTECI GRADA: Dobio počasnu člansku kartu i zahvalnicu (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen

zamenik gradonačelnika beograda

EVO, DONEO SAM VAM NEKE KNJIGE NA POKLON, VESIĆ U BIBLIOTECI GRADA: Dobio počasnu člansku kartu i zahvalnicu (VIDEO)

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas Biblioteku grada Beograda i tom prilikom ovoj instituciji poklonio određen broj primeraka njegove „Knjige o Beogradu 2”. Događaju je prisustvovao sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov.

Direktorka Ninkov je Vesiću uručila počasnu člansku kartu, kao i zahvalnicu, dok je Vesić osim svojih knjiga poklonio i nekoliko primeraka drugih starih knjiga značajnih za istoriju srpske kulture.

Zamenik gradonačelnika je tom prilikom istakao da je Biblioteka grada Beograda jedna od naših najznačajnijih institucija kulture.

– Posebno sam srećan i ponosan što sam imao priliku da dam lični doprinos razvoju naše gradske biblioteke. Kada sam izdao prvu knjigu, poklonio sam određeni broj primeraka Biblioteci grada Beograda, ali i svim podružnicama, što sam i danas učinio sa svojom drugom knjigom. Biblioteka grada Beograda čuva oko dva miliona knjiga i pomaže da se građani, posebno najmlađi i najstariji, obrazuju i čitaju, te je njihova misija posebno važna – rekao je Vesić.

On je naglasio da je srećan zbog ulaganja u gradsku biblioteku, koja je, kako je rekao, svake godine sve bolja i opremljenija.

– Prošle godine smo ustanovili Nagradu grada Beograda za književnost „Beogradski pobednik”, koju dodeljuje Biblioteka grada Beograda, kao i Nagradu za dečju književnost „Duško Radović”, čime smo pokazali veliki značaj ove institucije za kulturu čitave Srbije. Srećan sam i ponosan zbog svega toga, ali i zbog činjenice da zaposleni daju ogroman doprinos kako bi se ova institucija razvijala na pravi način. Sve to rade bez obzira na visinu ličnog dohotka, koji bi, naravno, mogao da bude i veći. Ovaj posao ne može da se radi bez ljubavi, a oni ulažu sebe stoprocentno u posao, na čemu sam im veoma zahvalan – poručio je Vesić.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track