SAVSKI KEJ BIĆE UREĐEN: Umesto 100 splavova može ih biti samo OVOLIKO i to ako ispune OVE USLOVE! Jedan je posebno VAŽAN!
Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Aleksandar šapić najavio

SAVSKI KEJ BIĆE UREĐEN: Umesto 100 splavova može ih biti samo OVOLIKO i to ako ispune OVE USLOVE! Jedan je posebno VAŽAN!

Beograd -

U narednih desetak dana biće raspisan konkurs za licitaciju 30 lokacija za splavove na Savskom keju, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

- U međuvremenu će biti dovedene električna energija i voda, i svaka lokacija za splav će imati svoj priključak. To će značiti da su splavovi legalno postavljeni, te će se za njih plaćati zakup prostora, kao i utrošak vode i struje, a postojaće i obaveza ugradnje prečišćivača za otpadne vode koje odlaze u reku - rekao je Šapić, a prenosi Beoinfo.

Aleksandar Šapić
foto: Beograd Info

Poštovaće se zakonska regulativa da između splavova bude razmak od 15 metara, a splavovi neće biti postavljeni tamo gde se nalaze prostori za reni bunare:

- Od 100 splavova koji danas postoje, doći ćemo do 30. Kad bude raspisan konkurs, ko god želi moći će da licitira za lokaciju. Nakon toga će započeti obaveštavanje vlasnika splavova koji su sada postavljeni, kako bi imali određeni rok da uklone splav. U suprotnom će biti uklonjen od gradske uprave.

Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti u Privrednoj komori Srbije, pohvalio je za Kurir ideju o ugradnji prečišćivača za otpadne vode:

- Prečišćivači su potrebni kao i regulativa da između objekata mora da bude razmak od 15 metara, kako iz bezbednosnih tako i iz ekoloških razloga. U tom prostoru se sakuplja dosta lišća, granja, smeća... Savski kej je jedna neuređena oblast, gotovo javašluk.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

23:37

ALEKSANDAR ŠAPIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Postajem gradonačelnik u jako specifičnom momentu u svetu, MORAMO DA MENJAMO PRIORITETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja