ŠTA ĆE UGOSTITELJU GENEKS KULA: Biznismen za zgradu iskeširao više od 20 miliona evra, a sada ima 2 OPCIJE!
Foto: EPA Andrej Cukic, Instagram/aleksandar_kk

2021. proglašena za spomenik kulture

ŠTA ĆE UGOSTITELJU GENEKS KULA: Biznismen za zgradu iskeširao više od 20 miliona evra, a sada ima 2 OPCIJE!

Beograd -

Kupac poslovnog dela Geneks kule je preduzeće Eureka bar doo iz Beograda, a njegov vlasnik je poznati beogradski ugostitelj, Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac. PItanje koje se sada nameće jeste šta će Kajmakoviću zgrada koja je 2021. proglašena za spomenik kulture.

Tri puta je Geneks kula nuđena na prodaju, a treći se prvi put u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Novi vlasnik sada je kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

- Nesporno je da su potrebna jako velika ulaganja, ukoliko se prostor planira renovirati i prilagoditi novih poslovnim trendovima i prodati ili iznajmljivati. To bi mogla da bude i jedina svrha kupovine - kaže sagovornik koji je upućen u prodaju Geneks kule.

Privođen i u slučaju Velje Nevolje

Kajmaković je u Beogradu poznat kao vlasnik najelitnijih resotrana. U javnosti je ostao upamćen i po činjenici iz 2021. godine kada je bio priveden, kako bi dao izjavu o povezanosti sa kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka i u vezi krivičnih dela koje su počinili pripadnici njegove kriminalne grupe.

2,4 milijarde za Geneks

Podsetimo, kula Geneks danas je prodata za 2,4 milijarde dinara ili ti nešto više od 20 miliona evra. Za kupovinu se nadmetalo 7 kupaca, od kojih je "Eureka Bar" dala najbolju ponudu.

Firma kupac osnovana je 2011. godine i bavi se uslugama pripremanja i posluživanja pića, a u trci za kupovinu Zapadne kapije Beograda, bili su:

  • NR DEVELOPMENT
  • Singidunum univerzitet
  • Zvonko Gobeljić
  • Tardycon holding limited
  • Samers
  • Exeone
  • Eureka Bar

(Kurir.rs/Blic Biznis)

Bonus video:

00:10

Biznismen Milan Beko napustio Apelacioni sud u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track