DECA SE ZBOG IZAZOVA POPELA NA KROV TRŽNOG CENTRA: Uprava osnovne škole u Beogradu izdala HITNO SAOPŠTENJE za roditelje
Foto: Printscreen/Instrgam/Moj Beograd

ne shvataju kakve su posledice

DECA SE ZBOG IZAZOVA POPELA NA KROV TRŽNOG CENTRA: Uprava osnovne škole u Beogradu izdala HITNO SAOPŠTENJE za roditelje

Beograd -

Svakodnevno smo svedoci jezivih i izuzetno opasnih takozvanih "igara izazova" među decom i mladima, kako u svetu tako i u Srbiji.

Ono što posebno zabrinjava jesu opasnosti koje takve igre nose sa sobom, te i sama činjenica da je veliki broj dece širom sveta do sada izgubio život upravo zbog ovih "igara", koje su sve samo ne to.

Uprava jedne osnovne škole u Beogradu oglasila se tim putem i uputila saopštenje svim roditeljima u Beogradu, kao i u celoj Srbiji.

"Poštovani, primećeno je da se pojedini učenici uključuju u tzv. igre izazova (na platformi Tik Tok, "Blackout", Izazov sa novčićem i drugi) koje po svom sadržaju mogu da budu opasne po zdravlje i bezbednost.

Takođe, saznanja smo da se deo tih igara dešava u jednom tržnom centru u Beogradu, koje je aktuelno mesto druženja dela naših učenika (izazov, šetanje po krovu centra).

Škola će u skladu sa ovim saznanjima organizovati edukacije - radionice sa učenicima i roditeljima. Veoma je važno da sa decom razgovarate i predočite im opasnosti koje sa sobom nose učešća u ovakvim igrama koje su do sada, nažalost, već odnele živote u mnogim zemljama", navela je u saopštenju uprava ove osnovne škole u Beogradu.

Kurir.rs/N.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track