PRIZOR ODUŠEVIO SRBE Učiteljica iz Beograda ruši PREDRASUDE, svi zapanjeni time što radi sa DECOM: "U ovom ludom svetu..." (FOTO)
Foto: Shutterstock

"komšije da se postide"

PRIZOR ODUŠEVIO SRBE Učiteljica iz Beograda ruši PREDRASUDE, svi zapanjeni time što radi sa DECOM: "U ovom ludom svetu..." (FOTO)

Beograd -

U poslednje vreme često zatičemo dečje parkove koji su prepuni pikavaca, limenki, praznih flaša, papira i ostalog smeća, a tu su neretko i polomljene klupe i ljuljaške.

Jedna učiteljica primer je toga da od ovakvih prizora ne treba okretati glavu, ali ona takođe ruši predrasude da kao pojedinac čovek ne može da načini veliku promenu i podstakne i druge na akciju. Ona je zaista primer toga da može!

Naime, na Instagram stranici "serbialive_beograd", objavljena je fotografija iz bloka 62 u Beogradu, na kojoj se vidi u daljini učiteljica, koja zajedno sa decom skuplja đubre.

đubre, đaci, učiteljica, Novi Beograd
foto: Printscreen Instagram/serbialive_beograd

"U ovom ludom svetu nešto lepo. Deca sa učiteljicom čiste park u bloku 62. Hvala učiteljici i klincima. Komšije bi mogle bar malo da se postide i svoje smeće za sobom pokupe", stoji u opisu ispod fotografije.

Ova situacija je jasan primer da čak i jedan mali gest može da ima jak efekat, kao i da podstakne druge na akciju, a svaki naš mali doprinos čistijem gradu i životnoj sredini uvek vredi i veoma je značajan.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track