"NE USTAJEM STARIJIMA U PREVOZU, I JA SAM UMORAN" Lavina komentara zatrpala mladića posle šok-priznanja na mrežama
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

"Molim vas, nemojte tražiti od mene da ustanem zato što sam mlad"

"NE USTAJEM STARIJIMA U PREVOZU, I JA SAM UMORAN" Lavina komentara zatrpala mladića posle šok-priznanja na mrežama

Beograd -

Garantujem da je prosečan 50-godišnji muškarac koji čita knjigu u tom autobusu odmorniji od mene, dodao je on

BEOGRAD - Bonton u javnom prevozu nalaže da treba ustupiti mesto starijim osobama, deci, trudnicama i invalidima. Međutim, praksa je pokazala da se mnogi toga ne pridržavaju, što govori i primer jednog muškarca koji je javno podelio svoj stav i objašnjenje.

- Ima dana kad sam ja jednako umoran kao trudnica ili starija osoba. Ne želim da budem loš tip koji odbija to da uradi, ali ja budem nekad zaista iscrpljen. Ne dižem se starijim ljudima ni trudnicama u javnom prevozu. Ja sam često umorniji od njih - napisao je ovaj mladić na društvenoj mreži Redit.

- Postoje situacije kad je nekome potrebno da sedne, a ako ste mladi, uvek ste vi taj od kojeg se očekuje da će ponuditi svoje mesto. Budim se u tri ujutro, s poslom počinjem u pet, celu smenu od osam sati sam na nogama, a vožnja autobusom do kuće mi traje 45 minuta. Molim vas, nemojte tražiti od mene da ustanem zato što sam mlad.

- Garantujem da je prosečan 50-godišnji muškarac koji čita knjigu u tom autobusu odmorniji od mene - dodao je on.

Pojasnio je da su iz njegovog pravila izuzete osobe s invaliditetom kojima bi uvek ustupio mesto, ali tu povlači crtu. Nije ni slutio da će svojim stavom izazvati lavinu komentara. I dok su jedni smatrali da je njegovo pravo da uživa u svom mestu ako je platio kartu, drugi su smatrali da to stvar nekulture.

"Ako si platio kartu i prvi seo, slobodno odbij ljude koji traže da ustaneš. Njihov je problem što nemaju gde da sednu, ne tvoj", " Ustati starijoj osobi ili trudnici je stvar kulture i vaspitanja", bili su neki od komentara.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja