MALO JE FALILO DA SE PORODI, A U SAOBRAĆAJU KOLAPS! Malo je falilo da tata Uglješa bude BABICA, ali se dosetio - i UPALILO JE!
Foto: Dragana Udovičić, Shutterstock

MALO JE FALILO DA SE PORODI, A U SAOBRAĆAJU KOLAPS! Malo je falilo da tata Uglješa bude BABICA, ali se dosetio - i UPALILO JE!

Beograd -

Aleksandra Nikolić iz Jajinaca umalo se jutros porodila u kolima, da se njen suprug Uglješa nije setio i pozvao policiju u pomoć.

Kako je ispričao ponosni suprug i otac, sada već tri devojčice, njegova supruga je jutros oko 5.20 osetila kontrakcije. Pitao ju je da ostane kod kuće, da ne ide na posao, ali mu je ona rekla da nema potrebe.

Ipak, čim je stigao na posao, u Vojnomedicinsku akademiju (VMA), vratio se kući, kao da je znao.

- Danima smo išli u porodilište i svaki dan su nas vraćali. Jutros je u 5.20 osetila kontrakcije. Ja sam se spremao za posao i pitao je da li da ostanem kući. Kaže: "Idi". Došao sam na posao, ispričao šefu, i vratio se kući po nju. Krenemo kolima ka porodilištu i dolazimo do Medakovića 3, gde smo naleteli na gužvu - priča Uglješa.

"Ako ne prođemo gužvu, porodiće se u kolima!"

Kako kaže, video je "koliko je sati", što bismo rekli, i da će se ako ne prođu tu gužvu, poroditi u kolima.

- Pozvao sam policiju, i uz njihovu asistenciju smo prošli par semafora. Snašao sam se - smeje se Uglješa dok nosi stvari za mamu i bebu u porodilište.

Otkriva da se po dolasku u porodilište u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara Aleksandra veoma brzo porodila.

- Ušli smo unutra i odmah su je stavili na sto. Javila mi se da su dobro i ona i beba. Dobili smo treću ćerku, zove se Valentina. Kod kuće je čekaju još dve sestre - Kristina i Katarina - ispričao je Uglješa.

Policajci: To je naša dužnost

Asistenciju su izveli kapetan Vladica Đorđević, starešina u stanici policije Sever i njegov pomoćnik Predrag Stojanović.

Đorđević kaže da na ovom zadatku nije bilo treme, i da je srećan što Nikolići stigli na vreme u porodilište.

- To je naša dužnost. Treme nije bilo. Imam 18 godina staža i ovo nije prvi put da mi se ovako nešto desilo. Postalo je rutina. Bitno je da smo stigli na vreme - kaže Đorđević.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track