ZDRAVSTVENI CENTAR PONOVO U LOZNICI POSLE SKORO DECENIJE I PO Novoizabrano rukovodstvo radiće na unapređenju i podizanju kvaliteta
Foto: T.I.

ZDRAVSTVENI CENTAR PONOVO U LOZNICI POSLE SKORO DECENIJE I PO Novoizabrano rukovodstvo radiće na unapređenju i podizanju kvaliteta

Društvo -

LOZNICA - Opšta bolnica Loznica i Dom zdravlja ‘‘Dr Milenko Marin“ ponovo funkcionišu kao jedna celina pošto je prema odluci Vlade Srbije od danas oformljen Zdravstveni centar (ZC) Loznica.

Kako je danas saopšteno iz ove ustanove, rešenjem Ministarstva zdravlja, od 30. oktobra, za vršioca dužnosti direktora ZC imenovana je dr Jadranka Marinković, specijalista urologije, subspecijalista onkologije koja dugo radi u ovoj ustanovi. Ona je, navodi se, za saradnike imenovala dr Kristijanu Ilić, specijalistu anesteziologije sa reanimatologijom, kao pomoćnika direktora za sekundarni nivo zdravstvene zaštite, dr Željka Dišića, specijalistu radiologije, za pomoćnika direktora za primarni nivo zdravstvene zaštite, dok je Snežana Milivojević, glavna sestra ZC.

- Novoizabrano rukovodstvo radiće na unapređenju i podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga kako bi pacijenti imali što bolje uslove za lečenje ali i zaposleni za rad. Cilj je da se unaprede svi raspoloživi kapaciteti i kadrovi, a svakako i tehnička opremljenost – navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragana Mitrović, portparol ZC Loznica.

Lozničani su bili zbunjeni posle nedavnih događanja u bolnici gde je bez objašnjenja odlukom Vlade najpre 20. oktobra smenjen dr Milan Todorović, koji je šest i po godina bio v. d. direktora Opšte bolnice u Loznici, a na tu funkciju postavljena mr sci. dr Dušanku Čolić, internista subspecijalista kardiologije, da bi samo šest dana kasnije bila smenjena.

Sada se konačno zna ko je na čelu ZC koji je, inače, Loznica već imala. Sve do 2010. godine Dom zdravlja i Opšta bolnica u Loznici funkcionisali su kao jedna ustanova, ZC “Dr Milenko Marin”, da bi tada, Uredbom Vlade Republike Srbije o Planu mreže zdravstvenih ustanova došlo do nove organizacije zdravstvenih ustanova pa su od ZC nastale četiri samostalne ustanove: Opšta bolnica u Loznici, Dom zdravlja Krupanj, Dom zdravlja Mali Zvornik i Dom zdravlja “Dr Milenko Marin” u Loznici. Sada je posle trinaest godina ponovo formiran ZC Loznica, a domovi zdravlja u Krupnju i Malom Zvorniku ostali su samostalne ustanove.

Kurir.rs/T.I

Bonus video:

02:54

U ZDRAVSTVENI CENTAR GNJILANE DOLAZE I IZ CENTRALNE SRBIJE! Sestra sa ginekologije: Ponosni smo, kod nas rodilo čak 1002 bebe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track