HUMANOST NA DELU! Posvećenost ovih mladih Beograđana je primer kakav se retko sreće - EVO O ČEMU JE REČ!
Foto: Promo

HUMANOST NA DELU! Posvećenost ovih mladih Beograđana je primer kakav se retko sreće - EVO O ČEMU JE REČ!

Beograd -

Jedna od najlepših stvari koje čovek pojedinac može da uradi u jednom društvu je da pomogne drugome. Ali još lepše je kada se više pojedinaca okupi pod okriljem jedne organizacije sa najhumanijim mogućim ciljem - pružiti pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Tako je saradnja gradske opštine Stari grad i Crvenog krsta Stari grad rezultirala osnivanjem stalnog Volonterskog servisa, koji je okupio veliki broj mladih spremnih da izađu u susret i pomognu najstarijim sugrađanima.

Volonterski servis, koji broji više od 170 aktivnih volontera, je na usluzi onima koji žive sami i kojima je potrebna pomoć i podrška pri nabavci osnovnih životnih namirnica, lekova, zakazivanju pregleda i slično.

01:00

Novi električni bicikli za Volonterski servis

Opština ne samo da je podržala ovu ideju formirajući Volonterski servis već je kupila pet električnih bicikala, koji volonterima svakodnevno olakšavaju obavljanje poslova dostave. Uz sve to, volonteri su opremljeni i specijalnim velikim rančevima sa grbom opštine, u koji odlažu sve što treba da odvezu korisnicima.

Ali ono što je najbitnije - volonteri nisu samo tu da primera radi odu u nabavku umesto nekog sugrađanina već imaju razumevanja i odgovore na svako pitanje građana koji im se obrate. Dok je vladala pandemija koronavirusa volonteri su svakodnvno pomagali starima da zakažu vakcinaciju i odu do najbližeg punkta kako bi to obavili.

Volonterski servis Gradske opštine Stari grad dostupan je za pružanje usluga svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Građani opštine se za usluge Volonterskog servisa mogu obratiti pozivom na telefonski broj 0800/07-77-75 ili putem mejla volonterskiservis@starigrad.org.rs.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja