ZIMSKA IDILA: Nestvarni prizori na ulicama Beograda (FOTO)
ilustracija, Foto: Petar Aleksić

ZIMSKA IDILA: Nestvarni prizori na ulicama Beograda (FOTO)

Beograd -

Ulice su očišćene i prohodne, dok Beograđani i dalje spavaju, te jutarnji špic danas izostaje.

Kako se vidi na Naxi kamerama, na glavnim saobraćajnicama u prestonici gotovo i da nema automobila. Mostovi su prohodni u svim pravcima. Na ulicama su uglavnom vozila gradskog prevoza koja saobraćaju po uobičajenom redu vožnje.

1 / 6 Foto: Printscreen/Naxi Kamere

Na pojedinim deonicama ima raskvašenog snega; prilazi zimskim centrima prohodni

JP "Putevi Srbije" saopštava da snega na putevima ima u raskvašenom stanju do pet centimetara, kao i da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Na putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Bonus video:

00:53

Zimska idila u domu Seke Aleksić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track