"PA, OVO JOŠ NIGDE NISAM DOŽIVELA!" Žena sa juga došla u Beograd, šokirala se zbog poteza konobara: Teraju mušterije! BEZOBRAZLUK
Foto: Profimedia

strašno!

"PA, OVO JOŠ NIGDE NISAM DOŽIVELA!" Žena sa juga došla u Beograd, šokirala se zbog poteza konobara: Teraju mušterije! BEZOBRAZLUK

Beograd -

Pojedini konobari u srpskim kafićima i restoranima počeli su da nerviraju goste postupkom koji jasno stavlja do znanja gostu da treba što pre da ode.

Naime, prema tvrdnjama pojedinih građana neki konobari "skeniraju" ljude koji ulaze u ugostiteljski objekat i na osnovu izgleda ocenjuju da li će i koliko dobiti bakšiš. Ukoliko oni procene da će gost poručiti samo kafu i sedeti sat vremena ispijajući šoljicu kafe donose natpis "rezervacija", stavljaju na sto kako bi te goste što pre oterali i oslobodili mesto za neke koji bi možda poručili nešto više.

- Ovaj bezobrazluk sam osetila i na svojoj koži. Inače sam iz jednog malog mesta na jugu Srbije i u Beograd sam došla kod sestre koja studira. Obilazile smo centar grada i rešile da sednemo da popijemo kafu. Našle smo mesto u jednom kafiću i poručile dva espresa. Konobar nas je pre toga dobro odgledao, a onda je bukvlano prevrnuo oči i otišao po kafe. To smo primetile obe, ali smo ipak mislile da nam se učinilo i da nije to što mislimo - priča nam devojka K. A. i dodaje:

restoran, konobar
foto: Shutterstock

- Dosta sam slušala o tome kako konobari zagledaju mušterije pre nego što ih usluže kao i da od izgleda gosta zavisi i usluga odnosno ukoliko imaš najnoviji telefon, nosiš markiranu garderobu bićeš tako i uslužen u suprotnom nećeš proći dobro.

Devojka tvrdi i da je ovaj konobar imao na umu da ih što pre otera.

- Verovatno je mislio da ćemo jednu kafu piti ceo dan i da bakšiš neće dobiti te nam je doneo kafe i na sto ostavio rezervaciju. Bilo nam je jako neprijatno. To smo shvatile kao znak da treba što pre da popijemo i odemo. Da taj sto jeste rezervisan verovatno bi nam rekao i da ne treba da sednemo, a ovako njegov potez je značio da treba što pre da ustanemo i odemo.

Devojka se priseća i da joj je sestra ispričala svoje neprijatno iskustvo iz istog kafića.

- Dok je ona jednom sedela sa drugaricom i pila kafu jedan konobar ih je stalno obilazio i nadgledao da su imale osećaj da im broji gutljaje. Kao da je jedva čekao da ustanu i odu jer nisu poručile ništa drugo. Namerno nisu htele da ostave bakšiš zbog njegovog ponašanja i motanja oko njih. Pa, ja ovo nigde nisam doživela samo u Beogradu - naglašava besna devojka.

Bonus video:

02:45

KONOBARI TRLJAJU RUKE ZBOG NAJAVE O OBAVEZNOM BAKŠIŠU! Evo zbog čega je ta namera dobra, kao i šta kažu građani ANKETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track