Vrtić 1.001 radost na proleće s novim izgledom

Voždovac

Vrtić 1.001 radost na proleće s novim izgledom

Beograd -
Po završetku obimnih građevinskih radova, vrtić će na proleće biti spreman za povratak 302 mališana, koji su trenutno raspoređeni u drugim vrtićima

BEOGRAD - Posle kompletnih rekonstrukcija velikih voždovačkih vrtića „Sestre Bukumirović”, „Šećerko”, „Mila Jeftović” i „Čika Jova Zmaj”, grad Beograd trenutno finansira i obnovu objekta „1.001 radost” u Strumičkoj ulici.

Po završetku obimnih građevinskih radova, vrtić će na proleće biti spreman za povratak 302 mališana, koji su trenutno raspoređeni u drugim vrtićima.

Rekonstrukcija ovog vrtića podrazumeva sve građevinsko-zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, kompletno spoljašnje uređenje fasade i zamenu stolarije, uređenje dvorišta, ograde i nabavku novih i savremenih sprava za bezbednu igru dece.

– Vrtić „1.001 radost” star je više decenija i u njega se prethodnih godina samo parcijalno ulagalo. Naša procena je bila da je bolje da se rekonstruiše čitav vrtić, jer su tako dugoročno manja ulaganja, a to se pokazalo kao dobra praksa na primeru mnogih vrtića, kao što su „Šećerko”, „Čika Jova Zmaj” i „Sestre Bukumirović”.

Projekat rekonstrukcije predviđa i drugačiju kombinaciju prostora unutar samog objekta, što će omogućiti da se upiše više dece jaslenog uzrasta. Kako je rekonstrukcija u toku, sekretarijat će pokrenuti i postupak javne nabavke za opremu i nameštaj u prostorijama u kojima borave deca, kao i nabavku tehnološke opreme za distributivnu kuhinju. Čim se završe ovi radovi, počeće i obnova vrtića „Ciciban”, za koji je već odabran izvođač radova, ali ne želimo da istovremeno povećavamo pritisak na obližnje vrtiće jer je za vreme radova neophodno izmestiti decu – kaže za Beoinfo Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Prema rečima Lidije Hutović, direktorke Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj”, do okončanja radova u vrtiću „1.001 radost” deca u jaslenim i mlađim vrtićkim grupama raspoređena su po obližnjim vrtićima, dok se deca u starijim grupama i predškolci svakog dana autobusima prevoze do „Zvezdanog gaja” i nazad.

– U vrtiću „1.001 radost” imamo 60 dece jaslenog uzrasta i 242 dece vrtićkog uzrasta. Trudili smo se da roditeljima mlađe dece ne otežavamo dodatno, te da za mlađe grupe pronaćemo vrtiće koji su u blizini, dok je za starije osmišljen kompletan program i aktivnosti u „Zvezdanom gaju”.

Takođe, roditeljima smo dali mogućnost da ukoliko iz nekog razloga ne žele da dovode decu u neki od ponuđenih vrtića, za to vreme ne plaćaju nadoknadu – istakla je Hutovićeva i zahvalila roditeljima na razumevanju što su deca iz matičnog vrtića raspoređena u okolne objekte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track