Stipendisti Maršalovog fonda u poseti Beogradu

Stipendisti Maršalovog fonda u poseti Beogradu

Beograd -
Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da ih bliže upoznamo sa radom gradske uprave i istorijom našeg grada, a naše iskustvo je pokazalo da je mišljenje gostiju iz inostranstva o našem gradu uvek bolje kad odlaze iz Beograda, nego kad u njega dolaze

BEOGRAD - Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić primio je u Starom dvoru stipendiste Maršalovog fonda iz Sjedinjenih Američkih Država (German Marshall Fund USA) i Balkanskog fonda za demokratiju i bliže ih upoznao sa svakodnevnim funkcionisanjem grada, najznačajnijim infrastrukturnim projektima, kao i istorijom srpske prestonice.

–Naši današnji gosti su stipendisti Maršalovog fonda i reč je o profesionalcima i mladim liderima u oblasti politike, medija, državne uprave i biznisa, koji u okviru postdiplomskih studija obilaze gradove u regionu i Evropi. Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da ih bliže upoznamo sa radom gradske uprave i istorijom našeg grada, a naše iskustvo je pokazalo da je mišljenje gostiju iz inostranstva o našem gradu uvek bolje kad odlaze iz Beograda, nego kad u njega dolaze – istakao je Alimpić.

To je potvrdila i Laresa Vatlington, jedna od stipendista, inače urednica u dnevnim novinama u državi Kolorado.

–Nisam imala prevelika očekivanja prilikom dolaska u vaš grad i zaista sam impresionirana lepotom i bogatom istorijom Beograda, kako su ljudi topli i koliko je grad zapravo fantastičan za turiste. Beogradska tvrđava je impresivna, ne samo zbog arhitekture i prelepog pogleda, već zato što je u njene zidine utkana istorija različitih kultura i naroda. Osim Beograda, na ovom putovanju imala sam prilike da obiđem Vašington i Brisel, tako da je za mene kao stipendistu Maršalovog fonda, ovo jedno neverovatno životno iskustvo. Sada imam mnogo bolju ideju kako svet danas izgleda, što je naročito značajno za profesiju kojom se bavim– rekla je Laresa.

Inače, Nemački Maršalov fond je nestranačka institucija, osnovana 1972. godine, čiji je cilj promovisanje boljeg razumevanja i saradnje između Severne Amerike i Evrope kroz povezivanje mladih lidera i profesionalaca sa obe strane Atlantika. Današnji susret u Starom dvoru organizovan je u saradnji sa Balkanskim fondom za demokratiju, koji svake godine organizuje boravak stipendista iz Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja