Muslimani dobijaju groblja u Beogradu

Postignut dogovor

Muslimani dobijaju groblja u Beogradu

Beograd -
Napravili smo sporazum i dogovor sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom. To podrazumeva uređivanje grobalja i ostavljanje muslimanske parcele u svakom delu u kojem žive muslimani i "uniformisanje" grobalja u duhu islama, rekao je Jusufspahić

BEOGRAD - Dogovorom između gradskih vlasti Beograda i Islamske zajednice Srbije biće rešeno dugogodišnje pitanje uređenja muslimanskih grobalja u glavnom gradu Srbije, izjavio je zamenik reisu-l-uleme muftija Muhamed Jusufspahić.

On je rekao u intervjuu agenciji Anadolija da muslimani u Beogradu imaju parcele na nekoliko grobalja već neko vreme, ali da je posrednim sporazumom dogovoreno uređenje te oblasti.

Napravili smo sporazum i dogovor sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom. To podrazumeva uređivanje grobalja i ostavljanje muslimanske parcele u svakom delu u kojem žive muslimani i "uniformisanje" grobalja u duhu islama, rekao je Jusufspahić.

"Biće zabranjeno postavljanje spomenika koji nisu u skladu sa našom verom", rekao je Jusufspahić i naglasio da se tim ugovorom unapređuju odnosi između Islamske zajednice i vlasti grada Beograda.

Jusufsahić je rekao da se, ne samo u Beogradu, nego i drugim mestima u Srbiji ulažu napori da se kupovinom objekata u svakoj opštini gde žive muslimani omogući da obavljaju zajedničku molitvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja