Antić posetio Bajrakli džamiju i čestitao Kurban-bajram

Praznik

Antić posetio Bajrakli džamiju i čestitao Kurban-bajram

Beograd -
Antić je u prisustvu predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Jevrejske zajednice u Srbiji izrazio zadovoljstvo što ima priliku da u ime grada i svih Beograđana, bez obzira na veru, čestita Kurban-bajram muslimanskim vernicima

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić posetio je Bajrakli džamiju u Beogradu, povodom Kurban-bajrama, i lično čestitao veliki muslimanski praznik muftiji Muhamedu Jusufspahiću.

Antić je u prisustvu predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Jevrejske zajednice u Srbiji izrazio zadovoljstvo što ima priliku da u ime grada i svih Beograđana, bez obzira na veru, čestita Kurban-bajram muslimanskim vernicima.

– Sjajno je da su danas pripadnici svih vera jedni pored drugih. Da i dalje pospešujemo mir i blagostanje, čemu svi zajedno težimo – poručio je Antić.

Beogradski muftija zahvalio je predsedniku Antiću što je došao na veliki muslimanski praznik i podsetio da su Beograđani slobodni, koje god da da su vere, a ovaj bajramski namaz i molitva idu u prilog tome.

On je dodao da je pitanje muslimanskih parcela na gradskom groblju faktički već završeno, čime će se rešiti višegeneracijski problem sahranjivanja muslimana u Beogradu.

– Mi smo zahvalni prvenstveno bogu što je dao ljude koji su spremni da nam pomognu i tu ideju sprovedu, predvođeni gradonačelnikom Đilasom i predsednikom Skupštine grada Antićem – istakao je muftija Jusufspahić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track