Najnovije vesti

Dvorski kompleks zatvara vrata

Dvorski kompleks zatvara vrata

Beograd
Tokom posete Dvorskom kompleksu, posetioci su bili u prilici da obiđu znamenitosti srpske istorije vezane za život i nasleđe kraljevske porodice

BEOGRAD - Turistička organizacija Beograda će danas organizovati poslednje razgledanje Dvorskog kompleksa na Dedinju u ovoj turističkoj sezoni.

Kako je saopštio TOB, polasci će biti održani u dva termina, 10.30 i 13.30 časova.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa porodicom Karađorđević, TOB je svakog vikenda, od maja do oktobra, organizovao ture razgledanja Dvorskog kompleksa, koja je ove godine bila jedna od najaktuelnijih i najposećenijih tura razgledanja grada.

Tokom posete Dvorskom kompleksu, posetioci su bili u prilici da obiđu znamenitosti srpske istorije vezane za život i nasleđe kraljevske porodice.

Obilasci Kraljevskog i Belog Dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom.

U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog Dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreju Prvozvanom, Krsnoj slavi Kraljevske Porodice, navodi se u saopštenju.

TOB takođe napominje da će se šetajuća tura razgledanja Starog Zemuna realizovati ubuduće sa polascima od 16, umesto od 18 časova.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...