Prva dama Srbije posetila Prirodnjački muzej

Beograd

Prva dama Srbije posetila Prirodnjački muzej

Beograd -
Fascinirana sam sadržajima koje ovaj muzej može da ponudi širokoj publici, ali istovremeno i tužna zbog činjenice da je ovako kulturno-istorijsko bogatstvo zatvoreno daleko od javnosti u neadekvatnim uslovima" , rekla je Dragica Nikolić

BEOGRAD - Supruga predsednika Srbije, Dragica Nikolić, posetila je Prirodnjački muzej u Beogradu i posle njegovog obilaska rekla da će razmotriti načine na koje može da pomogne u rešavanju problema sa kojima se zaposleni u toj instituciji suočavaju, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Tom prilikom direktor muzeja Slavko Spasić sa saradnicima upoznao je suprugu predsednika Srbije sa bogatim fundusom eksponata koje muzej čuva.

Nikolić je obišla mineralošku, petrološku, zbirku fosilnih i recentnih mekušaca, insekata, ptica, sisara, kao i Generalni herbarijum Balkanskog poluostrva.

Spasić je ukazao na niz problema sa kojima se muzej suočava već dugi niz godina, a jedan od najvećih je neadekvatnost prostora.

"Fascinirana sam sadržajima koje ovaj muzej može da ponudi širokoj publici, ali istovremeno i tužna zbog činjenice da je ovako kulturno-istorijsko bogatstvo zatvoreno daleko od javnosti u neadekvatnim uslovima" , rekla je Dragica Nikolić.

Prirodnjački muzej u Beogradu jedna je od najstarijih srpskih nacionalnih ustanova. U Srbiji je jedini muzej takve vrste, a po bogatstvu i raznovrsnosti primeraka, postignutim rezultatima u oblasti muzeologije i nauke jedan je od vodećih prirodnjačkih muzeja u jugoistočnoj Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track