Antić:Beograd je par ekselans političko pitanje

Sednica

Antić:Beograd je par ekselans političko pitanje

Beograd -
Antić je rekao da smatra da tema promene vlasti Beograda nije tema za svakog odbornika pojedinačno šta on misli o tome "zato što Beograd, ipak, nije jedino i isključivo lokalno pitanje

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić izjavio je danas da Beograd nije jedino i isključivo lokalno pitanje, već je to političko pitanje "par ekselans".

Antić je novinarima u Skupštini grada rekao da smatra da tema promene vlasti Beograda nije tema za svakog odbornika pojedinačno šta on misli o tome "zato što Beograd, ipak, nije jedino i isključivo lokalno pitanje".

"Kao što smo čuli iz najave kolega iz SNS, njihovo predsedništvo će o tome razgovarati-znači to je političko pitanje "par ekselans" i o tom političkom pitanju pretpostavljam da će raspravljati najviši organi svih političkih stranaka ukoliko bude otvoreno", rekao je Antić.

Pošto to pitanje nije otvoreno, pozivam sve da rade svoj posao, dodao je on.

Prema njegovim rečima, činjenice su da gradska vlast ima dovoljno odbornika da može da organizuje rad u gradu i da grad funkcioniše.

"Svaka politička stranka ima legitimno pravo da donosi odluku u skladu sa initeresima te stranke kao što je legitimno pravo SNS da može predložiti. Naše je da odluku donosimo u našim interesima kao što je to legitimno pravo i PUPS-a, kao što je i činjenica da DS ima legitimno pravo da očekuje da vodi grad, jer je na izborima dobila najveći broj glasova", rekao je Antić.

On je dodao da smatra da nije dobro da stalno postoji jedna doza tenzije vezana za funkcionisanje grada.

"Što se mene i SPS-a tiče, nama je prioritet da radimo ovaj posao za koji su nam građani dali odgovornost i radimo ga svakog dana i to je za nas najvažnije pitanje", rekao je Antić.

Situacija je komplikovana, ali ni više, ni manje nego što je to bila 21. maja, zaključio je Antić.

Antić:Očekujem usvajanje studije o metrou u BeograduPredsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da će Skupština usvojiti studiju o izgradnji metroa u prestonici Srbije i da je to jedan od prvih koraka u tom pravcu.

"Ono oko čega dileme nema, to je da je naša država potpisala međudržavni sporazum sa Francuskom i da je u tom sporazumu jedna od tačaka zajednički odnos i partnerstvo vezani za izgradnju metroa u Beogradu", rekao je Antić novinarima u pauzi sednice Skupštine grada.Ovo je jedan od prvih koraka, rekao je Antić i naveo da pretpostavlja da će studija biti usvojena i da će francuska strana raditi projekat prve linije metroa.

"Imaćemo mogućnost kao grad, društvo, političke stranke... da još mnogo puta kažemo šta imamo u vezi izgradnje metroa, kao i u toku samog projekta, sve ono za šta se složimo da je za Beograd dobro ili bolje da promenimo", rekao je Antić.

Govoreći o nabavci 180 autobusa, što je jedna od tačaka dnevnog reda, Antić je istakao da je činjenica da su Beogradu potrebni autobusi, da grad nema sredstava da sam finansira njihovu nabavku i da su zato tražena sredstava koja je za taj projekat obezbedila EBRD i da je ona postavila i određene kriterijume vezane za ponuđače i kvalitet autobusa, koji će se u tom postupku nabaviti.

"Nisam srećan zbog toga što u tom poslu neće učestvovati "Ikarbus", odnosno boriću se do kraja da on u određenom segmentu, u realizaciji tog projekta, učestvuje ukoliko izaberemo nekog od ponuđača", istakao je Antić.

On je, na kritike opozicije da su gradske vlasti odgovorne za to što "Ikarbusa" nema u tom poslu, rekao da nije korektno intonirati takvu tezu, jer je i, prema njegovim rečima, poslovodstvo te firme, moglo da pokuša da uđe u neki odnos sa potencijalnim ponuđačima i obezbedi sebi da bude deo linije proizvodnje tih autobusa za grad Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track