U nedelju trka oko Savskog jezera

Sećanje na Duška Radovića

U nedelju trka oko Savskog jezera

Beograd -
Prijavljivanje takmičara je od 9.30 časova u restoranu "Jezero", a start i cilj su kod velikog sudijskog tornja za veslačka takmičenja na Adi Ciganliji

BEOGRAD - Tradicionalna kružna trka oko Savskog jezera "Sećanje na Duška Radovića", 81. po redu, održaće se u nedelju, 25. novembra, u 11 časova. Start i cilj su kod velikog sudijskog tornja za veslačka takmičenja na Adi Ciganliji. Prijavljivanje takmičara je od 9.30 časova u restoranu "Jezero". Organizatori trke su Sportski savez Rakovice i Atletski klub "21. maj", a pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu i JP "Ada Ciganlija".

Trka se održava po želji mnogih sportista i rekreativaca. Njom se obeležava 90 godina od rodenja pisca Duška Radovića ( 29. novembar 1922. godine), koji je voleo sport. U trci može da ucestvuje svako ko želi, pod uslovom da je zdrav i da je sposoban da trčeći, ili trčeći i hodajuci pređe stazu od 7.700 metara.

Svaki učesnik trke dobiće diplomu i knjigu. Pobednik i pobednica trke dobijaju pehar, medalju i sedam knjiga (knjigu za svaki pretrčani kilometar)

Rekorde staze drže Olivera Jevtic (24:15.0) i Goran Raičević (22:30.0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track