Plan detaljne regulacije dela Zemuna skinut sa dnevnog reda
Foto: Infobiro

Skupština grada

Plan detaljne regulacije dela Zemuna skinut sa dnevnog reda

Beograd -
Nekoliko desetina građana Zemuna protestvovalo ispred Skupštine grada tražeći od predsednika beogradskog parlamenta Aleksandra Antića da sa dnevnog reda skine plan detaljne regulacije jednog broja ulica u Zemunu, što je on i učinio

BEOGRAD - Nekoliko desetina građana Zemuna protestvovalo je danas ispred Skupštine grada tražeći od predsednika beogradskog parlamenta Aleksandra Antića da sa dnevnog reda skine plan detaljne regulacije jednog broja ulica u Zemunu, što je on i učinio.Građani koji su se okupili ispred Skupštine grada tvrde da se planom detaljne regulacije područja ismeđu kompleksa Pravno-birotehničke škole "Dimitrije Davidović" i ulica Petra Kočića, Trogirske i Tošin bunar predviđa da preko njihovih parcela prelaze saobraćajnice.

Oni su zatražili da se ta tačka skine sa dnevnog reda i da zajedno sa gradskim vlastima učestvuju u donošenju plana kako bi mogli da brane svoje interese.

"Urbanisti prave saobraćajnice gde ih nikad nije bilo, preko naših parcela", rekao je jedan od učesnika protesta Branislav Filipesku.

Antić je okupljenim građanima rekao da je trebalo da se jave i dođu da razgovaraju onda kad su videli da imaju problem.

"Skinuću sa dnevnog reda tu tačku dok ne vidim o čemu se radi, a posle praznika ćemo naći najbolje rešenje", rekao je Antić.

Okupljeni građani koji su se razišli nakon dogovora sa Antićem nosili su transparente na kojima je pisalo "Što je oteto, to je prokleto", "Dosta pljačke", "Idemo u Strazbur", "Antiću spreči otimanje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track