BAHATOST GRADSKE VLASTI: Plaćaju vrtić privatniku, a imaju svoj

BAHATOST GRADSKE VLASTI: Plaćaju vrtić privatniku, a imaju svoj

Beograd -
Grad izdvaja više od 15.000 evra mesečno vlasniku „Ktitora“ Miliji Milosavljeviću za prostor u Altini u koji su smestili vrtić. Samo 150 metara dalje nalazi se nezavršena zgrada obdaništa

BEOGRAD - Plaćaju u komšiluku, a imaju svoje!

Iako je zgrada vrtića u Altini skoro završena, Grad Beograd vlasniku „Ktitora“ Miliji Milosavljeviću plaća više od 15.000 evra za iznajmljivanje prostora za gradski vrtić „Milica“, saznaje Kurir. Da zlo bude veće, on je udaljen samo 150 metara od nezavršene zgrade vrtića, čija gradnja iz nepoznatih razloga stopirana pre tri godine.Tako, umesto da se izdvoje minimalna sredstva koja su potrebna za završetak izgradnje vrtića, novac iz gradskog budžeta puni džepove privatnika.Na pitanje da li je objekat u kojem se nalazi vrtić njegov, Milosavljević odgovara da nije, već da je u vlasništvu „Ktitora“. Na naš zaključak da, ako je on vlasnik „Ktitora“, onda je objekat koji naziva „Ktitorov“ njegov, kao i da postoje tvrdnje da dobijaju mesečno više od 15.000 evra, on je ispalio:- I na tarabi piše ona stvar, pa nije!Međutim, brzo se izvinio i rekao da se šalio (?!).- Nisam hteo da se uvredite, Kurir je list koji volim i čitam. Grad i „Ktitor“ su potpisali ugovor pre tri godine. Ne znam na koliki iznos, a Grad je dužan da vam pokaže ugovore, ne ja - kaže Milosavljević.Da su građani Altine nezadovoljni što trpe ovakvu nepravdu, potvrdio nam je Damir Kovačević, član veća opštine Zemun i član Glavnog odbora SNS.- Grad potpuno diskriminiše Altinu. Pravi primer za to je ovo obdanište, čija je gradnja stopirana pre tri godine, a veoma malo nedostaje da se objekat osposobi. Umesto da je ovde vrtić, kao što je i projektovano, zidovi su ižvrljani grafitima, a narkomani se okupljaju i uništavaju prostor - kaže Kovačević.Da bi se zgrada završila, potrebno je oko 30 miliona dinara, ali Grad iz nepoznatih razloga odbija da završi objekat. Do zaključenja ovog broja odgovor od Grada nismo dobili.

Objekat koji tri godine čeka na izgradnju
Objekat koji tri godine čeka na izgradnju

Milija Milosavljević
Milija Milosavljević

Damir Kovačević
Damir Kovačević

Rentiraju umesto da gradePo regulacionom planu Grada Beograda, u koji je Kurir imao uvid, Altina 1, opština Zemun, dobila je rešenje za izgradnju predškolske ustanove još 2008. godine, ali iz nepoznatih razloga plan nije ostvaren, iako se velika novčana sredstva koje obezbeđuje Grad koriste za druge svrhe - rentiranje prostora za vrtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja