Beli kros u nedelju na Košutnjaku

46. po redu

Beli kros u nedelju na Košutnjaku

Beograd -
Tradicionalna manifestacija zakazana je za 27. januar sa početkom u 10. 30 sati

BEOGRAD - I ovog januara, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, održaće se tradicionalni "Beli kros" na stadionu u Sportskom centru "Košutnjak", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.Tradicionalna manifestacija, 46. u nizu, zakazana je za nedelju, 27. januar, sa početkom u 10.30 sati, istakao je predsednik Organizacionog odbora Zoran Predić.

On je izrazio zadovoljstvo što se približio jubilej proslave pola veka od kada je grupa entuzijasta pokrenula jednu od najprestižnijih trkačkih manifestacija u Beogradu i našoj zemlji.

S obzirom na to da su meteorolozi za vikend najavili sneg, Predić je pozvao sve poštovaoce atletike da u nedelju dođu na Košutnjak i uživaju u trkačkom spektaklu.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio je gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na nesebičnoj podršci kako bi ova značajna manifestacija opstala i u ovim teškim vremenima.

On je podsetio da se ova trka nalazi u kalendaru Svetske atletske federacije, i da ima status "permit" takmičenja. Ovo je, kako je najavio, prva atletska manifestacija koja će se održati ove godine u našoj zemlji, i dodao da se kod nas krajem godine održava 20. Evropski šampionat u krosu.

"Beli kros" tradicionalno će otvoriti pripadnici vojske i policije u trci na 1.000 metara, posle kojih će nastupiti pioniri, juniori i seniori, dok će za sve ljubitelje kraljice sportova šlag na torti biti trka zadovoljstva, naveli su organizatori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track