GRADSKO STAMBENO: Bezbednost liftova prioritet

GRADSKO STAMBENO: Bezbednost liftova prioritet

Beograd -
Gradsko stambeno planira da samnivanjem staklenih otovra na vratima liftova poboljša njihovu bezbednost, a čitava akcija trbala bi biti završena do kraja maja

BEOGRAD- Adaptacija vrata odnosno smanjivanje staklenih otvora na liftovima u Beogradu uveliko je u toku, a cilj je poboljšana bezbednost njihovih korisnika. Planirano je da ova akcija JP „Gradsko stambeno”, u okviru koje će se adaptirati 24.000 liftovskih vrata, bude završena do maja. Kao i u svakoj zajednici, sigurnost i kontinuirana edukacija najmlađih uvek je u vrhu priorititeta. Zbog toga „Stambeno” i ove godine posebnu pažnju poklanja mališanima i nastavlja akciju „Lift nije igračka”, u okviru koje se prikazuje predstava „Liftovanje” u osnovnim školama na deset beogradskih opština. Predstava je ove godine osvežena nagradnim kvizom, a na pitanja o bezbednosti i pravilnoj upotrebi lifta ove godine imaće priliku da odgovori ukupno hiljadu prvaka i drugaka.

– Da su napori „Stambenog” urodili plodom govori činjenica da u prethodnoj godini nije zabeležen nijedan slučaj povređivanja dece u liftu. Za sve beogradske mališane preduzeće i ove godine priprema kreativne radionice u prirodi, kojima se jača svest o očuvanju životne sredine, uče pravila stambenog bontona i podiže kultura zajedničkog stanovanja – rekla je Kristina Anđelković, predstavnica za medije JP „Gradsko stambeno”.

Javno preduzeće „Gradsko stambeno” koristi svaku priliku da podseti stanare da su kupovinom stana postali vlasnici i zajedničkih prostorija i svih uređaja u zgradi, ali i fasade za čije stanje su direktno odgovorni. Zbog toga apeluju na građane da hitnom prijavom problema vezanih za pucanje ili odvajanje fasade spreče situacije koje su potencijalno opasne za život građana.

Za sve probleme stanara Služba hitnih intervencija „Gradskog stambenog” i ove godine građanima stoji na raspolaganju 24 časa svakoga dana u toku cele godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja