Poskupelo grejanje u Beogradu

Nove cene

Poskupelo grejanje u Beogradu

Beograd -
Cena je podignuta za pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća, a gradske vlasti su odobrile i povećanje cene tople vode za 5,5 odsto

BEOGRAD - Grejanje u Beogradu od danas je poskupelo pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća zbog povećanja cene gasa.

Kako je objavljeno na sajtu Beograda gradske vlasti su odobrile i povećanje cene tople vode za 5,5 odsto.

Beogradske elektrane su zatražile poskupljenje grejanja zbog rasta cene gasa od 10 procenata. U obrazloženju tog javnog komunalnog preduzeća navodi se da svako poskupljenje gasa značajno opterećuje poslovanje tog preduzećaza je za proizvodnju toplotne energije koriste 80 odsto gasa.

Beogradske elektrane i Skupština Beograda, navodi se, pronašle su mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne prenese u punoj meri na cenu toplotne energije korisnicima.

Imajući u vidu težak materijalni položaj većine Beograđana korisnika sistema daljinskog grejanja, Upravnog odbora Beogradskih elektrana predložio je da je teret poskupljenja gasa podeli minimalnim poskupljenjem grejanja i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća kroz smanjenje troškova.

Prethodno je grejanje u Beogradu poskupelo 1. oktobra 2012. godine za 18,5 odsto u proseku, tako da je cena za domaćinstva bila 106,6 dinara po kvadratnom metru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja