Najnovije vesti

Antić: SPS spremna za razgovore o Beogradu!

Sednica Skupštine grada

Antić: SPS spremna za razgovore o Beogradu!

Beograd
Uvek možemo da razgovaramo da li možda nešto može bolje da funkcioniše i otvoreni smo za tu vrstu razgovora, ali nismo spremni za blokadu gradskog parlamenta, rekao predsednik skupštine grada Beograda

BEOGRAD - Predsednik skupštine grada Beograda i funkcioner SPS Aleksandar Antić izjavio je danas da ta stranka u interesu Beograda uvek može da razgovara da li možda nešto može da funkcioniše bolje, ali da nije spremna za blokadu gradskog parlamenta."SPS ima potpuno odgovoran odnos prema građanima i mi radimo u njihovoj funkciji, a ne u funkciji bilo koje stranke. Uvek možemo da razgovaramo da li možda nešto može bolje da funkcioniše i otvoreni smo za tu vrstu razgovora, ali nismo spremni za blokadu gradskog parlamenta i za to da političke igre parališu grad", rekao je Antić.On je novinarima u gradskom parlamentu rekao da su sve stranke bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji vrlo odgovorne prema građanima i da niko nema nameru ili ambiciju da blokira Beograd radi političke igre."Nikakav zahtev nisam imao ni od koje stranke, niti od SNS, da se današnja sednica parlamenta ne zakaže. Reč je o atmosferi koja je stvorena, ali koja nije proizvod političkog dogovora, niti bilo kakvih potreba da se urušava gradska vlast", rekao je Antić.Upitan kada će biti zakazana sledeća sednica gradskog parlamenta, Antić je kazao da će to uslediti u roku od sedam dana pošto sa resornim ministarstvom bude usaglašen generalni urbanistički plan.

Sa druge strane, predstavnici Srpske napredne stranke navode da su spremni za izbore, ali i ističu da je na njihovim potencijalnim koalicionim partnerima da se izjasne da li žele da ostanu u aktuelnoj vlasti ili ne.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić istakao je da razgovora o promeni vlasti nije bilo, kao i da SNS pokreće inicijativu da do promene vlasti dođe, ali da ona nije u gradskoj vlasti.

"Pre svega, neko ko bi bio potencijalni kandidat za koalicionog partnera treba da se izjasni da li u aktuelnoj vlasti želi da ostane ili ne. Ako smatraju da korektno nastupaju kao koalicija, kako mi možemo po svaku cenu da tražimo da do pregrupisavanja dođe", rekao je Jovičić.

I u DSS smatraju da su političke promene u Beogradu neophodne, a šef te odborničke grupe Andreja Mladenović naveo je da inicijativa treba da krene od najveće opozicione stranke - SNS.

DSS je, kako je rekao, spremna za razgovore o promeni vlasti i ako dođe do inicijative od strane SNS, DSS će ući u te razgovore.

"I današnja sednica je u poslednjem trenutku zakazana, sa tehničkim dnevnim redom, više da se održi", kazao je Mladenović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...