Priredba dobrodošlice novim bebama u MZ Gazela

Novi Beograd

Priredba dobrodošlice novim bebama u MZ Gazela

Beograd -
Priredba je bila namenjena majkama beba koje su rođene u drugoj polovini 2012. godine, a na svečanosti su učestvovali mališani iz obližnjeg vrtića „Pčelica” i hor Osnovne škole „Laza Kostić

BEOGRAD - Tradicionalna priredba dobrodošlice novim bebama Mesne zajednice „Gazela” održana je u sali ove mesne zajednice. Svečanost za mame i bebe Savet MZ „Gazela” organizuje već osam godina, dva puta godišnje, kako bi na poseban način obeležio rođenje novih sugrađana, a njihov „Klub mama” danas je postao bogatiji za 35 novih članica i trenutno okuplja oko 600 majki.

– Ove godine je samo na teritoriji opštine Novi Beograd rođeno 2.200 beba, a prema statistici, najviše je dece rođeno u blokovima 45 i 23. Ova mesna zajednica ima odličnu saradnju pre svega sa patronažnim sestrama iz Doma zdravlja „Novi Beograd”, koje od rođenja detata pomažu roditeljima da reše sve one dileme koje su svojstvene svakoj porodici sa dolaskom novorođenčeta. Ova akcija je jedinstvena, jer predstavlja dobar primer saradnje mesne zajednice, doma zdravlja, predškolske ustanove, škole i, naravno, društveno odgovornih kompanija, koje posluju u blizini i koje dva puta godišnje obezbeđuju prigodne poklone za bebe , istakla je Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Današnja priredba bila je namenjena majkama beba koje su rođene u drugoj polovini 2012. godine, a na svečanosti su učestvovali mališani iz obližnjeg vrtića „Pčelica” i hor Osnovne škole „Laza Kostić“.

– Naš „Klub mama” je za proteklih osam godina okupio oko 600 članica i za njih jednom nedeljno u mesnoj zajednici organizujemo korisna predavanja o podizanju i vaspitanju dece uz pomoć lekara i pedijatrijskih sestara iz Doma zdravlja „Novi Beograd” i „Dr Ristić”. Predavanja su vrlo posećena, a to je ujedno i prilika da mlade mame međusobno razmene iskustva – objasnila je Dragana Petrinjac, predsednica MZ „Gazela“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track