Uklonjeno nehigijensko naselje kod OMV pumpe na Čukarici
Foto: Beoinfo

Uklonjeno nehigijensko naselje kod OMV pumpe na Čukarici

Beograd -
Nehigijensko naselje kod OMV pumpe proširilo se u proteklih šest meseci sve do same Ibarske magistrale, a zbog opasnosti od izbijanja požara i bezbednosti stanovnika ovog naselja ono je uklonjeno

BEOGRAD - Zbog velike količine sakupljenog otpada i opasnosti od izbijanja požara, grad Beograd je u saradnji sa opštinom Čukarica organizovao veliku akciju čišćenja deponije i uklanjanja nelegalno izgrađenih objekata kod OMV pumpe na Ibarskoj magistrali.

Osim Sekretarijata za socijalnu zaštitu i nadležnih službi opštine Čukarica, u akciji su učestvovali Komunalna policija i javna komunalna preduzeća "Gradska čistoća" i "Zelenilo". Radi bezbednosti svih učesnika, akciji su prisustvovale ekipa Hitne pomoći i vatrogasna brigada.

Nehigijensko naselje kod OMV pumpe proširilo se u proteklih šest meseci sve do same Ibarske magistrale. Zbog bezbednosti stanovnika ovog nehigijenskog naselja ono je uklonjeno. Grad će preko nadležnih sekretarijata i nadalje pratiti socioekonomski status ovih porodica.

Preseljeni su i nelegalno izgrađeni objekti u blizini Garden centra na Vidikovcu, preko puta parka Bele vode. Tu se događa veliki broj saobraćajnih nesreća, kako zbog dece koja prose na ulici tako i zbog odraslih koji sakupljaju sekundarne sirovine i kreću se nebezbedno, ugrožavajući i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track