Stefanović: SNS traži veće nadležnosti za beogradske opštine

Stefanović: SNS traži veće nadležnosti za beogradske opštine

Beograd -
Tražimo više nadležnosti za opštine i to znači da građani više odlučuju kako će im se zvati ulice, gde će da zidaju, koje investicije će da dođu, naglasio je Stefanović i ocenio da su beogradske opštine sada opljačkane, osiromašene i bez ikakvih nadležnosti,

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio je danas da će ta stranka tražiti veće nadležnosti za beogradske opštine i da će se sa koalicionim partnerima razgovarati o zakonskim rešenjima koja bi to omogućila, a funkcioner te stranke Zorana Mihajlović je rekla da će sigurno doći do promene vlasti u Beogradu.

Stefanović je na skupu u Zemunu kojim je označen početak kampanje za lokalne izbore u toj opštini rekao da će SNS već u narednim sedmicama pokrenuti razgovore sa partnerima kako bi se u Skupštini Srbije zakonskim rešenjima menjali odnosi u lokalnoj samoupravi tako da se građani više pitaju.

Tražimo više nadležnosti za opštine i to znači da građani više odlučuju kako će im se zvati ulice, gde će da zidaju, koje investicije će da dođu, naglasio je Stefanović i ocenio da su beogradske opštine sada opljačkane, osiromašene i bez ikakvih nadležnosti, a cilj je upravo da dobiju nadležnosti i to ne zbog lokalnih funkcionera nego zbog građana.

On smatra da će naprednjaci na izborima u Zemunu "ubedljvo trijumfovati", i to kako zbog toga što se kroz izbore u Zemunu oslikava rad opštinske vlasti tako i snažne podške građana borbi protiv korupcije i kriminala koju predvodi predsenik SNS i njen predsednik Aleksandar Vučić.SNS će, kako je naglasio, uložiti svaki atom snage i svakog čoveka da se bori protiv kriminala i korupcije ali i za zapošljavanje i nova radna mesta.

Potpredsednica Glavnog odbora SNS Mihajlović rekla je da će sigurno doći do promene vlasti u Beogradu kao i da gradska vlast novac troši na sve samo ne na građane.

Ona je naglasila da je zemunska vast primer uporne i odgovorne ali i tvrdoglave vlasti kao i svedok neverovatnih prepreka koje joj je pravila gradska vlast samo zato što vlast u Zemunu čini SNS.Predsednik Pokreta socijalsta, koji je deo lokalne koalicije za izbore u zemunu - SNS NS i Pokret socijalista, Aleksandar Vulin rekao je da, iako su izbori u Zemunu samo lokalni, oni su važni jer će reći kako je vladajuća koalicija radila ne samo u Zemunu već i u Srbiji.

"To će biti glasanje kuda će Srbija koračati dalje, to će biti glasanje i za to da se promeni vlast u Beogradu i Vojvodini", rekao je on.

Govoreći o rezultatima opštinske vlasti predsednik opštine Zemun Branislav Prostran rekao je da je Zemunski kej, na kome je skup održan, najveći projekat i najavio da će se narednih nekoliko meseci raditi na izgradnji pristaništa za velike turističke brodove što će dovesti do novih radnih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track