Đilas: Roditelji su gurali dete! Tamarin otac: Đilase, što lažeš, tukli ste mi ćerku!
Foto: Nemanja Pančić

Dan nakon što je Tamari Džolić naprsao nos zbog udarca radnika obezbeđenja

Đilas: Roditelji su gurali dete! Tamarin otac: Đilase, što lažeš, tukli ste mi ćerku!

Beograd -
Gradonačelnik brani pripadnika obezbeđenja, a roditelje napada. Otac Vujadin Džolić tvrdi da prvi čovek Grada želi da se opere

BEOGRAD - Gradonačelnik za incident krivi roditelje!Dan nakon što je mala Tamara Džolić (10) zadobila udarac u nos na protestu stanovnika Resnika ispred Starog dvora, oglasio se gradonačelnik Dragan Đilas negirajući da je bilo ko iz obezbeđenja Starog dvora ili pripadnika MUP primenio silu tokom protesta.Odbili razgovorIstovremeno, kako Kurir nezvanično saznaje, policija je juče pokrenula istragu zbog prebijanja male Tamare Džolić (10) ispred Skupštine Grada, tokom protesta meštana Resnika 7. avgusta. Inspektori MUP Srbije takođe su zatražili i juče i dobili na uvid snimak sa sigurnosnih kamera Starog dvora, kako bi utvrdili šta se zaista desilo i kako je došlo do toga da devojčici bude polomljen nos.- Izašao sam iz zgrade želeći da porazgovaram sa stanovnicima Resnika, ali sam se posle tri minuta vratio u nju jer su oni razgovor odbili. Deca su stajala na stepeništu, između ulaznih vrata i roditelja, sve vreme dobacujući. Roditelje sam čak zamolio da sklone decu i ne zloupotrebljavaju ih, što su oni odbili. Po mom ulasku u zgradu okupljeni su, gurajući i dalje decu ispred sebe, nasilno pokušali da uđu za mnom, što obezbeđenje nije dozvolilo i u tom metežu je najverovatnije dete i povređeno. Nijedan policajac niti pripadnik obezbeđenja zgrade nije krenuo na dete i udario ga, niti je detetu polomio nos - pisalo je u saopštenju gradonačelnika Dragana Đilasa.S druge strane, otac povređene devojčice Vujadin Džolić kaže za Kurir da je gradonačelnikova izjava gnusna laž i da je video da je čovek iz obezbeđenja udario njegovo dete.- Šta je rekao gradonačelnik?! To je laž! Oni se peru. Ja to demantujem. Daleko bilo da smo mi sve to izmislili. Jedina istina u tim njegovim rečima jeste to da su nas posle udarca policajci pitali da li hoćemo da uđemo unutra da se Tamara umije, ali ja sam to odbio. To je tačno. Ponudili su pomoć, ali sam hteo da se vidi krv, da novinari slikaju, a ne da se opere i da posle bude vuk pojeo magarca, i da se sve zataška. Moje dete je udario čovek iz obezbeđenja i ja sam to video. Ne može sad niko da nas pravi ludim. Naglašavam da je to čista laž - izričit je Džolić.Devojčica uplašenaKurir je otišao u izbegličko nasilje u Resniku da poseti povređenu devojčicu, ali je ona bila kod tetke, koja je preuzela negu pošto joj je majka u selu. Otac male Tamare kaže da je posle incidenta devojčica mnogo plakala, a da je uveče jedva zaspala.- Tamari je bilo mnogo teško što su je udarili. Plakala je tog dana, a uveče je ostala budna do ponoći. Verovatno od straha i uznemirenosti nije mogla da zaspi. Evo, vidite, u ovom krevetu Tamarica spava. Jadno dete, mnogo se nasekiralo, a i mi s njom. Njoj je sad najvažnije kakav će joj nosić biti posle povrede. Rekla mi je kad sam je previjao: „Tata, hoće li meni nos od sada biti kriv?“ Mnogo je zabrinuta i uplašena - kaže za Kurir Džolić.

Hteli su da se Tamara u Skupštini umije kako bi se uklonila krv i sve sakrilo
Hteli su da se Tamara u Skupštini umije kako bi se uklonila krv i sve sakrilo

Tri vrste obezbeđenjaKako Kurir nezvanično saznaje u gradskoj upravi, sve njihove objekte obezbeđuju pripadnici Šeste uprave MUP.- U trenutku kad se incident dogodio, ispred gradske skupštine nalazile su se tri vrste obezbeđenja. Osim obezbeđenja Skupštine Grada, tu je bilo i obezbeđenje gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je neposredno pre toga razgovarao sa okupljenim građanima, kao i policija iz Policijske uprave Starog grada, koja je došla zbog okupljenih građana. Najbesmislenije je to što su građani protestovali na pogrešnom mestu, jer EDB nije u nadležnosti gradske uprave, već je deo EPS - kaže sagovornik Kurira.

Pomoć za malu Tamaru„Famili sport d.o.o.“, preduzeće porodice proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, koje se bavi organizacijom sportskih manifestacija i ugostiteljstvom, javilo se juče Kuriru u želji da pomogne siromašnoj porodici Džolić. Oni su obećali da će uplatiti novčanu donaciju na račun Tamarinog oca.

Jovičić: Đilase, kazni odgovorne!BEOGRAD - Protiv bahatosti.Povodom napada člana obezbeđenja Skupštine Grada na Tamaru Džolić oglasio se i Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS.- Tražimo od Dragana Đilasa da saopšti identitet aktera napada na devojčicu i da kao gradonačelnik prihvati odgovornost - saopštio je Jovičić, na šta je Đilas odgovorio:- Zgradu Starog dvora obezbeđuju pripadnici MUP i oni su svoj posao uradili visokoprofesionalno. Ako ti smatraš da je neko iz policije ili EPS ovde pogrešio, onda poruku koju si poslao meni pošalji Vučiću i Dačiću - izjavio je lider DS, na šta je usledio Jovičićev odgovor:- Da su se građani sa svojim zahtevima obratili EPS ili nadležnom ministarstvu, ne bi bili napadnuti, ali izgleda da je to manir koji vam nije stran. Znamo da biste voleli da vam Vučić rešava probleme. Budite sigurni da će tako i biti - poručio je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track