MIHAJLOVIĆ: Gradićemo deonicu auto-puta od Novog Beograda do Surčina
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture

obišli radove

MIHAJLOVIĆ: Gradićemo deonicu auto-puta od Novog Beograda do Surčina

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac i poručila da radovi na tom gradilištu ne kasne ni dan i da predstavljaju primer kako se vode veliki projekti.

foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture

"Danas je tačno godinu dana otkako smo obeležili početak radova. Za tih godinu dana radovi ne kasne ni dan, već idu i malo ispred roka, i izvedeno je 29 odsto radova", rekla je Mihajlovićeva, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva.

foto: Beoinfo

Ona je dodala da je saradnja Ministarstva sa Gradom Beogradom primer kako treba da se rade veliki projekti, zahvalivši se i izvodjaču, kineskoj kompaniji CRBC.

foto: Beoinfo

"U narednih mesec dana počeće pregovori za zaključenje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina, dužine oko 10 kilometara, kako bismo obezbedili još kvalitetniju vezu Beograda sa Koridorom 11", rekla je Mihajlovićeva i dodala da će na Koridoru 11, sa ovom godinom, biti kompletirano 109 kilometara auto-puta, a do 2022. godine oko 140 kilometara.

Navela je da su "Putevi Srbije" samo u prošloj godini uložili oko 1,5 milijardi dinara u putnu infrastrukturu, a da u ovoj godini planiraju da ulože oko 3,5 milijardi dinara.

Ona je istakla da Srbija i Kina imaju ne samo prijateljske, već i dobre ekonomske odnose, da realizuju zajedničke projekte u putnoj infrastrukturi i na železnici, a da će Beograd biti domaćin samita gradonačelnika u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja centraln e i istočne Evrope.

foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture

Ambasador Kine Li Mančang, koji je zajedno Mihajlovićevom obišao gradilište mosta preko Save i Kolubare na auto-putu Surčin-Obrenovac, zahvalio je potpredsednici Vlade Srbije na dobroj saradnji u realizaciji projekata.

"U Beogradu imamo puno zajedničkih projekata, što govori o poverenju koje postoji izmedju dve vlade i dva naroda i o poverenju srpskog naroda prema kineskoj kompaniji kojoj je poveren ovako veliki projekat", rekao je Mančang.

foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je izgradnja auto-puta Surčin-Obrenovac važna za brži razvoj ove dve beogradske opštine, ali i za spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10.

foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture

On je zahvalio potpredsednici Vlade Srbije što se sve aktivnosti realizuju po planu, i dodao da projekti kao što su most Mihajlo Pupin, auto-put Surčin-Obrenovac i gondola koju će Beograd graditi uz pomoć Vlade pokazuju da se zajedničkim radom pomeraju granice i prestonica brže razvija.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, kabinet potpredsednice Vlade)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track