MIHAJLOVIĆ: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja Infrastrukture

SASTANAK SA DIREKTOROM AERODROMA

MIHAJLOVIĆ: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u aerodrom "Konstantin Veliki" i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom "Nikoli Tesli" kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika", rekla je Mihajlović nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom aerodroma "Konstantin Veliki" Vladicom Đurđanovićem.

Mihajlović je istakla da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u niški aerodrom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da aerodrom "Konstantin Veliki" treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom "Nikoli Tesli" i da je to danas dogovoreno.

Dobit Aerodroma "Nikola Tesla" 3,26 milijardi

U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako objašnjava Mihajlovićeva, Aerodrom "Nikola Tesla" imao je još jednu vrlo uspešnu poslovnu godinu i to, prema njenim rečima, pokazuju najnoviji poslovni rezultati ovog javnog preduzeća.

"U 2017. godini Aerodrom 'Nikola Tesla', kao najbrže rastući aerodrom u regionu, ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego 2016. godine. Finansijski rezultat aerodroma povećan je za 6,67 procenata u odnosu na prošlu godinu", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom "Nikola Tesla".

"Ono što je, takođe, važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su prošle godine kroz Aerodrom "Nikola Tesla" prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na godinu ranije.

Dodaje i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40 odsto u odnosu na 2016. godinu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja