Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆ: Laž da nije produžen ugovor radnicima niškog aerodroma, prepucavanje čelnika ugrožava funkcionisanje
Foto: Zorana Jevtić

reakcija ministarke

MIHAJLOVIĆ: Laž da nije produžen ugovor radnicima niškog aerodroma, prepucavanje čelnika ugrožava funkcionisanje

Biznis
13:27h

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je "fejk njuz" da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji dokaz da ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim, preduzećem.

"Prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika ovog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost. Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu", istakla je Mihajlovićeva, u isanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Potpredsednica Vlade dodaje da je nju iznenadilo to što ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

"To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti", ističe Mihajlovićeva.

Ona ističe da, ukoliko je grad Niš zaista sposoban da upravlja aerodromom koji je gradsko javno preduzeće, onda im komisija Vlade Srbije koja odobrava nova zapošljavanja nije potrebna, već mogu jednostavno preraspodelom zaposlenih u gradskoj administraciji da reše pitanje 36 radnika aerodroma.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...