GRADONAČELNIK NIŠA BULATOVIĆ UZVRAĆA: Zaposleni na aerodromu dobili saglasnost za produženje ugovora
Foto: Fonet/Nenad Orević

Osigurana egzistencija 36 porodica

GRADONAČELNIK NIŠA BULATOVIĆ UZVRAĆA: Zaposleni na aerodromu dobili saglasnost za produženje ugovora

Srbija -

Netačne su tvrdnje da je 35 zaposlenih na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu ostalo bez posla, pošto su oni dobili saglasnost za produženje ugovora, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Niša.

foto: Beta/Milan Obradović

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici 27. aprila, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju objavljenom u četvrtak uveče.

OSTALI BEZ POSLA: Nema saglasnosti za produženje ugovora za 35 zaposlenih na niškom aerodromu

Iz Kabineta niškog gradonačelnika objašnjavaju da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

foto: Beta/Saša Đorđević

"Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track