MARTINOVIĆ: Niški aerodrom ostaje u Nišu, samo grad neće imati obavezu od 64 miliona evra prema Vladi Srbije
Foto: Zorana Jevtić

polemika o aerodroma

MARTINOVIĆ: Niški aerodrom ostaje u Nišu, samo grad neće imati obavezu od 64 miliona evra prema Vladi Srbije

Politika -

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da Aerodrom "Konstantin Veliki" ostaje u Nišu i dalje će ga koristiti građani Niša i cele Srbije, samo što grad Niš više neće imati obavezu od 64 miliona evra prema Vladi Srbije.

"To je ono što vi nećete da kažete građanima Niša. Koristite svaku moguću priliku kada se građani okupe da kažete - mi to podržavamo zato što Vlada Srbije i Aleksandar Vučić hoće da nam otmu grad Niš, odnosno aerodrom", rekao je Martinović u Skupštini Srbije odgovarajući Goranu Ćiriću iz DS.

On je poručio demokratama da prestanu da obmanjuju građane Niša da su veliki branioci aerodroma od Vlade Srbije.

Martinović je naveo da Vlada Srbije pomaže Nišu tako mu šta sa "leđa skida jedan veliki teret".

"Iznos od 64,2 miliona evra - tolika je šteta koju je DS napravila gradu Nišu i sad se postavlja pitanje, šta bi bilo da Vlada Srbije, poštujući odredbe ugovora koji ste vi potpisali 2010.godine, presavije tabak i tuži grad Niš. Niš bi bio blokiran, bankrotirao bi, kao što bi i Srbija bankrotirala 2012. godine, odnosno 2013. godine da ste vi nekim slučajem ostali na vlasti", rekao je Martinović.

Aerodrom će, kaže Martinovuć, ostati u Nišu, samo što će biti mnogo razvijeniji.

"Država će investitati u svoj aerdrom i nećemo više morati da plaćamo Montenegro erlajnsu i drugim kompanijama da sleću na niški aerdorom", rekao je šef poslanika SNS.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track