Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM SKATOM: Razgovarali o izgradnji auto-puta Pojate-Preljina
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

veliki projekat

MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM SKATOM: Razgovarali o izgradnji auto-puta Pojate-Preljina

Biznis

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom i delegacijom američke kompanije "Behtel" o projektu izgradnje auto-puta Pojate-Preljina.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, ona je kazala da je "Moravski koridor" projekat od velikog značaja za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz područje u kojem živi skoro 500.000 ljudi i da je interes Vlade da taj autoput što pre počne da se gradi.

Predsednik "Behtela" zadužen za međunarodna pitanja i odnose s vladama Dejvid Velč rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije i zahvalio potpredsednici Vlade na posvećenosti ovom projektu.

Skat izrazio je podršku daljem napretku projekta i ocenio da bi potencijalno učešće američkog investitora predstavljalo važan korak u unapređenju odnosa dve zemlje.

Na sastanku je rečeno da su u toku izmene prostornog plana, kao i izmene projektne dokumentacije za jednu od tri deonice auto-puta, zbog zaštite od plavljenja trase u zoni Zapadne Morave.

Autoput Pojate-Preljina, odnosno "Moravski koridor", dužine 110 kilometara, povezaće sve veće gradove i opštine u centralnoj Srbiji - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...