Najnovije vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DELEGACIJOM HBIS GRUPE: Hvala vam što otvarate nova radna mesta
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

sastanak

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DELEGACIJOM HBIS GRUPE: Hvala vam što otvarate nova radna mesta

Biznis

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas, u razgovoru sa delegacijom HBIS grupe, zadovoljstvo činjenicom da ta kompanija u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Vučić je, u razgoru sa delegacijom HBIS Grupe, posebno zahvalio predsedniku grupacije Ju Jongu što ta kompanija obezbeđuje nova radna mesta, prevashodno za mlade ljude, navodi se u saopštenju Predsedništva.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Ju, koji je predvodio delegaciju HBIS Grupe, istakao je da je Srbija postala najtraženija destinacija za strane investicije zahvaljujući sprovedenim reformama i konstantnom rastu ekonomije, a koje su priznate od strane Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

 

On je obavestio predsednika Vučića da će u naredne dve godine biti završen investicioni ciklus vredan 300 miliona dolara za modernizaciju proizvodnje u železari u Smederevu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zahvalio je predsedniku Srbije i predsedniku Kine Si Đipingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda.

Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i rekao da će nastaviti da radi sa predsednikom Kine na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...