VUČIĆ OTKRIO PLAN ALBANACA: Cilj Prištine jeste da uzme sever i protera sve Srbe sa KiM!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

situacija sve teža

VUČIĆ OTKRIO PLAN ALBANACA: Cilj Prištine jeste da uzme sever i protera sve Srbe sa KiM!

Politika -

Cilj svih poteza Prištine, uključujući pokušaje da primora Srbe sa severa KiM da kupuju albansku, a ne srpsku robu, zabranu slobode govora i hapšenje i proterivanje svih koji se protive njenoj politici, jeste da uspostavi kontrolu nad severom i da protera Srbe sa cele teritorije Kosova i Metohije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Postavlja se pitanje zašto to Priština radi, šta je konačni cilj Prištine i nekih sa Zapada koji te mere podržavaju i šta je ono što mi možemo da uradimo, rekao je predsednik Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

On je istakao da je situacija na severu KiM sve teža, a u političko - bezbednosnom smislu "složena i kompleksna".

Teškoće sa snadbevanjem robom počele su, objasnio je, odmah posle uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

"Transport je bio prebačen na alternativne puteve. Kada neko uvede takse od 100 odsto, on vam je zabranio trgovinu. Niko nije spreman da plaća duplo veću cenu za jedan artikal", rekao je Vučić.

On kaže da je Srbija pronalazila alternativne načine da pomogne svom narodu na severu KiM i da su od uvođenja taksi do danas Albanci zaplenili 16 kamiona sa robom, a da su svi vozači prevođeni i maltretirani.

"Više od polovine vozila oduzeto je u poslednjih mesec dana, zato što rade u zelenom pojasu uz administrativnu liniju. U Zubinom potoku oduzeta su četiri kamiona, Leposaviću osam kamiona, u Sočanici dva kamiona, u Kosovskoj Mitrovici dva kamiona. U 14 kamiona nalazili su se prehrambeni artikli i u dva stočna hrana, dok je na jedan kombi pucano, 11. jula u selu Jiošanica, opština Leposavić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track