Najnovije vesti

PLATA U SRBIJI 2.000 EVRA ZA OVAJ POSAO! Nema ko da RADI, a oglas važi za CELU ZEMLJU!
00:25

PLATA U SRBIJI 2.000 EVRA ZA OVAJ POSAO! Nema ko da RADI, a oglas važi za CELU ZEMLJU!

KURIR TELEVIZIJA

OGLAS VAŽI ZA CELU SRBIJU: Nude platu od 2.000 evra, a nema ko da radi!

Biznis
12:36h

Jedan poslodavac je pre dva meseca ponudio platu od 2.000 evra zbog nemogućnosti pronalaska radnika!

Prosečna zarada (bruto) u Srbiji, obračunata za jul 2021. godine iznosila je 89 330 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 64 731 dinar.

Među najplaćenija zanimanja spadaju diplomirani inženjeri informacionih tehnologija, diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjeri elektronike, profesori matematike, fizike, informatike i računarstva, nastavnici/profesori stranih jezika i lekari s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog)

Ipak kada je u pitanju niže obrazovanje poslodavcima je najteže da nađu vodoinstalatere.

Miloš Turinski
foto: Kurir Televizija

- Zbog velikog deficita, poslodavac koji nije mogao da nađe vodoinstalatera ponudio je platu od 240.000 dinara. Proširio je oglas na nivou cele Srbije. Ukoliko neko ne živi u Beogradu i dolazi iz unutrašnjosti, poslodavac je ponudio i smeštaj - naveo je Miloš Turinski iz Infostuda situaciju koja se dogodila pre dva meseca.

Sa srednjom školom brže do posla dolaze operateri na CNC mašinama, zavarivači, knjigovođe, računovođe, negovatelji, medicinske sestre (specijalista instrumentiranja), kuvari, radnici na obezbeđenju – tehničari obezbeđenja, tesari, zidari, armirači...

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

DEDA VUKOSAV (101) RADI OD SVOJE 13. GODINE!
02:38

DEDA VUKOSAV (101) RADI OD SVOJE 13. GODINE!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track