09:29

PREDSEDNIK SRBIJE U ALEKSINCU: O novoj fabrici, Dejtonu, izborima na KiM i u Mionici, Tomi Fili i SPS-u

Svečano otvaranje fabrike, posao za 800 radnika

PREDSEDNIK SRBIJE UŽIVO IZ ALEKSINCA: Obilazi novu fabriku, radnici zadovoljni jer imaju posao u svom mestu, ne moraju da odlaze

Politika -

BEOGRAD/ALEKSINAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju fabrike Magna Seating d.o.o. Odžaci - ogranak Aleksinac.

Pogledajte kako izgleda nova fabrika unutra

1 / 15 Foto: Kurir

Na početku obilaska fabrike predsednik je pozdravio zaposlene, porazgovarao sa njima šta rade i da li su zadovoljni, a oni su mu odgovorili da je obuka trajala tri meseca i da su zadovoljni što konačno imaju posao u svom mestu da ne moraju da napuštaju svoje kuće i svoja sela, te odlaze u velike gradove u potrazi za poslom.

- Srećan sam što prisustvujem svečanom otvaranju fabrike Magna Seating d.o.o. Odžaci - ogranak u Aleksincu. Veliki dan za Aleksinac!, rekao je predsednik.

Reč je o fabrici koja je podrška auto-industriji.

Aleksandar Vučić, Aleksinac
foto: TV Pink Printscreen

- Zahvalan sam i našim nemačkim i našim kanadskim prijateljima za ovu fabriku - dodao je predsednik ponovo istakavši koliko je ova fabrika važna za Aleksinac ali i ista takva koja posluje u Odžacima.

1 / 18 Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je dodao da ovoj grani industrije nije lako zbog korone te da očekuje da će se tržište stabilizovati za oko godinu dana, uključujući i tržište čipova od kog ovaj deo auto-industrije umnogome zavisi.

Nema sumnje da će energetska kriza usporiti srpsku ekonomiju

Vučić je ocenio danas da "nema sumnje" da će energetska kriza usporiti srpsku ekonomiju. On je rekao da je na Srbiji da se bolje prilagodi i pripremi za tu krizu.

"Da obezbedimo ljudima da im cena električne energije ne bude previsoka i da ono što zarade mogu nešto da sačuvaju i za sebe, dakle to su važne stvari za nas, ali to neće biti lako", rekao je on na otvaranju fabrike Magna Siting u Aleksincu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track