CRNOGORAC ODBIO VAKCINU IZGUBIO POSAO I ŠEST MILIONA DOLARA! Slučaj sa koledža trese Ameriku
Foto: Profimedia

čeka se rasplet

CRNOGORAC ODBIO VAKCINU IZGUBIO POSAO I ŠEST MILIONA DOLARA! Slučaj sa koledža trese Ameriku

Ostali sportovi -

Nik Rolović američki NFL trener crnogorskog porekla, doneo je odluku da se ne vakciniše protiv koronavirusa, čime je ostao bez posla. On bi, po istom ugovoru sa koledž timom Vašington stejt Kuguarsa, u slučaju otkaza trebalo da dobije novac u visini 60 odsto ugovora što je oko šest miliona dolara, ali klub odbija da mu to isplati, jer smatra da je trener sam kriv za prekid saradnje koja je trebalo da traje do 2025. godine.

Rolović je još pre nekoliko meseci saopštio je čelnim ljudima koledža da se neće vakcinisati, a isti stav imali su i članovi njegovog stručnog štaba. Zbog toga su svi otpušteni, a mediji pišu da je Rolović bio najplaćeniji zaposleni na koledžu i da je primao 3,1 milion dolara po sezoni.

Koledž je u avgustu doneo odluku da svi zaposleni moraju da prime vakcinu ili će u suprotnom izgubiti svoj posao, a Nik Rolović je uložio prigovor na to. On se pozivao na versku pripadnost i tvrdio da zbog nje ne može da primi vakcinu, što je koledž odbio kao opravdanje.

''Iako sam ja doneo odluku, poštujem da svaki pojedinac - trener, igrač ili član osoblja, može doneti svoju odluku o vakcini protiv korona virusa. Neću dalje komentarisati'', izjavio je ranije Rolović, čiji tim ima skor 4-3.

Ova neobična situacija po prvi put se desila u istoriji američkog koledž fudbala, a Rolović i četvorica njegovih saradnika imaju 15 dana za žalbu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track