PREDSEDNIK VUČIĆ U KRUŠEVCU: U toku pregovori sa Stelantisom, da učestvuje u plaćanju otpremnina
Foto: Printscreen Pink Tv

svečano otvoren aerodrom rosulje

PREDSEDNIK VUČIĆ U KRUŠEVCU: U toku pregovori sa Stelantisom, da učestvuje u plaćanju otpremnina

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan razgovorom sa radnicima Fijata sa kojima se juče sastao, i da su oni bili "vrlo racionalni" podom iznošenja svojih zahteva.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon otvaranja novog aerodroma "Rosulje" u Kruševcu rekao i da su u toku pregovori sa Stelantisom, da ta firma, koja treba da preuzme deo Fijatovih radnika iz Kragujevca, učestvuje u plaćanju otpremnina radnicima koji budu proglašeni za višak.

Naveo je da za njega "nije fer" uslov koji je dat radnicima, da se izjasne za rad u inostranstvu u fabrici Stelantisa, koji se vodi kao obuka, a traje 24 meseca.

"Da obuka traje 24 meseca, to je vrlo teško, nego verovatno nedostaje obučene radne snage u tim zemljama. To je za mene bilo nefer", rekao je Vučić.

On je ocenio da je "mnogo bolje novo rukovodstvo Stelantisa, nego što je bilo rukovodstvo Fijata", kao i da će država uraditi "ono što je razumno i racionalno" za radnike Fijata koji ostaju bez posla.

"Borim se za njih, a sa druge strane gledam da smanjim trošak države, ili da ga nema uopšte", istakao je Vučić.

Na pitanje novinara o poseti crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji, Vučić je odgovorio da "očekujemo dobru posetu".

"Sa Abazovićem ćemo razgovarati o svim važnim pitanjima, verujemo da je moguće da napravimo bolje odnose nego što smo imali ranije", kazao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track