OVAKO NAS TRGOVCI VARAJU NA SNIŽENJIMA: Neke proizvode snize za SAMO 99 PARA! Obratite pažnju na OVO da vas ne bi PREVARILI!
Foto: Thinkstock

trikovi

OVAKO NAS TRGOVCI VARAJU NA SNIŽENJIMA: Neke proizvode snize za SAMO 99 PARA! Obratite pažnju na OVO da vas ne bi PREVARILI!

InfoBiz -

Potrošači svedoče da trgovci u velikim marketima često umeju da snize cenu proizvoda i to za 99 para, a da to oglase kao specijalnu akciju koja će namamiti potrošače.

Iz udruženja za zaštitu potrošača ovaj "trik" trgovaca ocenjuju kao nefer delo trgovinske prakse.

Redakciji Kurira se javio čitalac koga je razbesnela cena jedne vrste čipsa u jednom velikom trgovinskom lancu.

Prodavnica, Market, Kolica, Samoposluga
foto: Profimedia

- Na rafu je pisala akcijska cena od 89 dinara. U tom trenutku me baš zanimalo koliko je iznosila prethodna cena koja je precrtana i napisana sitnim slovima u uglu papirića. Pogledam i pobesnim jer vidim da je prethodna cena bila 89,99 dinara - kaže nam čitalac D. K. iz Beograda i dodaje:

- Siguran sam da 99 odsto ljudi ni ne obrati pažnju na njihove pune cene ispisane sitnim brojevima, već im u oko upada ova "akcijska" koja je niža za 99 para.

Naime, povodom ovih gotovo svakodnevnih trikova udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da se u marketima posebno obrati pažnja na akcijska sniženja.

Ima i ovoga

Čitalac dodaje i da je u istom marketu do nedavno plaćao četiri rolne toalet papira 120 dinara.

- Samo dva dana pre toga sam kupio jedno pakovanje. Dolazim nakon 48 sati, razgledam rafove i slučajno vidim "akcijsku cenu" istog papira koji sada na sniženju košta čak 150 dinara. Bacim pogled na punu cenu i vidim da piše 180 dinara - priča nam D. K.

Navode i da ima dosta takvih primera te i da se potrošači gotovo svakodnevno žale na njih. Ove situacije su ocenili kao obmane trgovaca.

Takođe, apoeni za plaćenje u parama ne postoji jer se iznosi do 50 para zaokružuju na nižu sumu, a veći od 50 na višu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja