KASIRKA MI KAŽE DA NEMA DA MI VRATI KUSUR, DAO SAM 500, A RAČUN 330 DINARA: Srbin pobesneo zbog ove rečenice, pa samo poručio OVO!
Foto: Shutterstock

SVAKODNEVNI PROBLEM

KASIRKA MI KAŽE DA NEMA DA MI VRATI KUSUR, DAO SAM 500, A RAČUN 330 DINARA: Srbin pobesneo zbog ove rečenice, pa samo poručio OVO!

Društvo -

Prava polemika povela se na društvenoj mreži Tviter nakon što je jedan korisnik objavio tvit u kome se požalio na to kako kasirke često nemaju sitan novac da vrate kusur.

- Kad čujem "Nemam da ti vratim" znači snađi se idi razmeni tvoj posao je da mi vratiš kusur, a moj da platim - napisao je u tvitu i dodao:

- Da se razumemo račun je bio 330 dinara dajem 500 dinara i pita je l` imam sitnije. Gde ćeš sitnije jedino tačno da ti dam ako treba i otkucam umesto tebe ne razumem.

kasa, fiskalizacija, fiskalni račun, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

Nakon ovoga se u komentarima ispod objave pokrenula oštra polemika potrošača koji su se požalili na isti problem.

- Dešava se da se ostane bez sitnih para, ne morate baš biti drski i bezobrazni, ako vas neko kulturno pita da li imate možda sitno - navodi se u prvom komentaru dok u drugom stoji:

- Radio sam i ja sa parama, pa sam da bih izbegao da nemam da vratim, pre posla u menjačnicu prvo razmenim svojih dve-tri-četiri hiljade i mirna glava. Ne mogu gostu u kafiću posle popijene kafe da kažem nemam da ti vratim i da on ide da razmeni šta pričate vi ljudi;

- Pa znaš kako za to je najmanje kriv taj što radi na kasi. Gazda, menadžer mu ne ostavi sitno u depozitu. I šta taj neko da radi? Ne može da ide da razmeni jer ne sme da napusti radno mesto. Tako da nema potrebe da se tako istresa na te ljude - napisao je jedan korisnik, a autor je odgovorio:

- Neka zove gazdu da rasitni, nije problem sačekaću;

- Kao osoba koja je radila u trgovini sećam se da je to dolazilo periodično da svi dolaze sa krupnim novčanicama, niko nema sitno. Onda se potroši ono malo što je bilo i baš je mučenje sakupiti. Odeš, rasitniš, ni oni tamo nemaju itd..

Neki su pak savetovali da je za kurir trebalo da uzme žvaku.

- Koju zvaku kusur 170 dinara - odgovorio je autor tvita.

- Ja uvek ostavim i zaokržim račun. Dobro se dobrim vraća, jer kad su meni falila dinar-dva pa čak i pet, rekli su da je u redu. Ko zna zasto je to dobro - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track