Vučić: Nisam oduševljen idejom o solidarnom porezu
Foto: KURIR

O Dačićevom predlogu u naredna dva dana

Vučić: Nisam oduševljen idejom o solidarnom porezu

Društvo -
Neprirodno je da nam u javnom sektoru koji je na neki način izdržavan, plate budu 30 odsto veće nego u privatnom sektoru, smatra vicepremijer

ODŽACI - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije oduševljen idejom o solidarnom porezu, ali da se na neki način mora doći do cifre od dva odsto, za koliko je potrebno smanjiti fiskalni deficit.

"Tu odluku ćemo doneti u naredna dva dana", rekao je Vučić i naveo da će se danas sresti sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).Vučić je objasnio da još nije doneta konačna odluka o eventualnom uvođenju solidarnog poreza, ali da se u svakom slučaju fiskalni deficit mora smanjiti za najmanje dva odsto.

"Ne možemo da trošimo više od onog što smo zaradili i neprirodno je da javni sektor, koji je izdržavan, ima plate 30 odsto veće nego privatni. To nije realno, ni moguće", kazao je Vučić.Vicepremijer je, komentarišući polemike o uvođenju solidarnog poreza i potezima vlade, rekao da je čudno kako se menjaju stavovi u skladu sa tim koga je potrebno kritikovati ili braniti.

Na pitanje da li će se uskoro odlučivati o Zakonu o finansiraju Vojvodine, Vučić je odgovorio potvrdno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track