ROK DO PONOĆI: Novi ministri predaju imovinske izveštaje
Foto: Dado đilas

Agencija za borbu protiv korupcije

ROK DO PONOĆI: Novi ministri predaju imovinske izveštaje

Politika -
Ministri treba da popune onlajn obrazac, da ga ponovo vrate Agenciji i da zatim dobijeni obrazac koji sadrži datum i bar kod odštampaju i u roku od osam dana taj pismeni otpravak dostave na adresu Agencije

BEOGRAD - Novoizabranim ministrima u ponoć ističe rok da dostave prijavu imovine u elektronskom obliku Agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je danas portparol Agencije Aleksandra Kostić.

To znači da bi ministri trebalo da popune on-lajn obrazac, da ga ponovo vrate Agenciji i da zatim dobijeni obrazac koji sadrži datum i bar kod odštampaju i u roku od osam dana taj pismeni otpravak dostave na adresu Agencije, rekla je Kostić.

Ona je objasnila da nakon dostavljanja pisanog obrasca, zaposleni u tom telu verifikuju izveštaj i puste ga na objavljivanje na veb sajt Agencije. - Večeras u ponoć ističe rok upravo iz razloga što je odluka o njihovom izboru, koja nam je dostavljena od Vlade Srbije, sa datumom od 2. septrembra - objasnila je Kostić.

Ona je navela da, prema zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije novoizabrani, postavljeni i imenovani funkcioneri imaju obavezu da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja i imenovanja na funkciju dostave izveštaje o imovini i prihodima.

- Ukoliko funkcioneri ne ispoštuju ovu zakonsku obavezu, Agencija će u skladu sa nadležnostima poverenim zakonom da pokrene odgovarajući postupak i utvrdi razloge zbog kojih se došlo do propuštanja ove zakonske obaveze i nakon toga pokrene odgovarajuće postupke - rekla je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track